Ще се задълбочи ли още повече кризата в руския спорт?

...
Ще се задълбочи ли още повече кризата в руския спорт?
Коментари Харесай

Ключовият ден за руския спорт: ще се задълбочи ли допинг скандалът

Ще се задълбочи ли още повече рецесията в съветския спорт? Отговор на този въпрос се чака да бъде даден през днешния ден следобяд, когато Световната антидопингова организация (WADA) ще разгласи дали ще накаже Русия.

Преди няколко седмици управлението на организацията получи рекомендация да глоби страната поради новата глава от продължаващия четвърта година допинг скандал. Днес 12-членният изпълнителен комитет на WADA ще заседава в Лозана.

Русия е пред угрозата да получи наказване за четири години. То би довело до възбрана страната да е хазаин на огромни спортни събития, както и до възбрана за присъединяване в олимпийските игри.

Скандалът с съветския допинг се развихри през 2015 година, когато WADA откри огромна скица за допинг, подкрепяна от страната. Впоследствие Русия беше извадена от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Преди година WADA възвърне правата на Руската антидопингова организация (РУСАДА), за което понесе доста рецензии. Тогава страната извърши изискванията, едно от най-важните от които беше да даде данните от московската лаборатория. WADA регистрира това като триумф, само че по-късно разгласи, че получената информация евентуално е манипулирана.

Сега спортната комисия на на WADA упорства за сурово наказване на Русия и цялостна възбрана за спортистите ѝ за игрите в Токио 2020 и Пекин 2022.

При вероятно наказване страната може да изгуби семейството си на значими спортни събития. Догодина в Санкт Петербург би трябвало да се проведат мачове от европейско по футбол, а през 2022 година Русия ще одобри международното по волейбол за мъже.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (287)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР