Ще се вдигат ли данъците след изборите, какви мерки за

...
Коментари Харесай

Какво обещават партиите за икономиката и финансите

Ще се подвигат ли налозите след изборите, какви ограничения за възстановяване на средата за правене на бизнес оферират партиите, по какъв начин ще се употребяват десетките милиарди, които България чака от Европа през идващите години. Това са част от въпросите, на които ще се дадат отговори в онлайн спор онлайн сред представители на политическите сили седмица преди вота на 4 април.

Идеята на събитието е да покаже в елементарен за схващане формат каква е визията за ръководство в областта на стопанската система и финансите на хората, които желаят да застанат на кормилото на страната през идващите четири години. Ще търсим съответни отговори без политически пристрастености, с повече разбор.

Преглед на партийните стратегии демонстрира, че те са цялостни с цифри и хрумвания, за които обаче от време на време сметката не наподобява направена до дъно. Например доста обединения оферират намаляване на налози и осигуровки, което е добра вест. Лошата е, че нямат изключително безапелационни планове за сметка на какво ще се лишат от тези доходи. А интервалът след изборите по всеобщо мнение ще е основен за пътя, по който ще поеме страната. И тъкмо по тази причина е значимо до каква степен готови са тези, които имат искания да я ръководят.

Поканихме пет политически обединения (тези, които съгласно социолозите сигурно ще влязат в идващия парламент) да излъчат собствен представител. Отзоваха се четири от тях. На въпросите ще дават отговор Димитър Данчев (БСП), Петър Чобанов, (ДПС) и Георги Ганев ( " Демократична България " ). Очакваме удостоверение кого ще излъчи за присъединяване ръководещата партия ГЕРБ.

Политическият спор ще се организира в ZOOM. Можете да го гледате онлайн във Фейсбук страницата на " Капитал " на 29 март от 16.30 часа или непосредствено в

Събитието е гратис и не е част от платената предизборна акция на партиите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР