Ще се върна в България, когато Иван Гешев не е

...
Ще се върна в България, когато Иван Гешев не е
Коментари Харесай

Цветан Василев: Разследването по Магнитски започна по мой сигнал за Пеевски и Цацаров

Ще се върна в България, когато Иван Гешев не е основен прокурор и има гаранции за водене на обективен развой. Тогава в съда ще изложа всички обстоятелства и доказателства за това кой и за какво банкрутира Корпоративна комерсиална банка. Незаслужено 18 души са подсъдими по това неуместно дело и години наред са подложени на напън и унижения.

Това съобщи банкерът Цветан Василев в изявление по видеовръзка със Сашо Диков по Евроком, представен от Фрог нюз.

Още през 2017 година съм подал сигнал и документи в Съединени американски щати, въз основата на които стартира следствието по закона „ Магнитски “. Този сигнал засягаше Делян Пеевски и тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. Предоставените материали изобличаваха тяхното присъединяване в удара против КТБ. По-късно и гражданското съдружие „ Ние, жителите “ също са подали сигнал в Щатите. Знам, че в идващите години и други предприемачи, наранени от рекет и напън също са дали документи, само че не знам тъкмо кои.

В момента Пеевски е мъртвец. Не във физическия смисъл на думата, а във финансов и стопански. Никой отвън България няма да желае да има нищо общо с него или да прави бизнес. Същото ще се случи и в България.

Не съм давал подкупи, тъй като който прави бизнес няма за какво да го прави. Когато обаче си виновен за няколкостотин индивида, когато си вложил, дължиш заеми, а сигналите ти в Комисия за защита на конкуренцията потъват, бавят се процедури – това е рекета за който приказваме. Не те притискат, а те принуждават. Ако искаш да правиш бизнес, си заставен да правиш компромис. Подставени лица на Борисов са придобивали акции от " Дунарит ", " Авионамс " и други предприятия.

За Васил Божков не знам, за какво е в листата по „ Магнитски “, тъй като той е бил заставен да дава на ръководещите. Според мен в листата трябваше да са Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Иван Гешев, Владислав Горанов, тъй като са принуждавали и са получавали подкупи. Защо някой ще им дава, в случай че те не са го принудили? На Пеевски помагачите - като Иван Мирински, адв. Александър Ангелов и някои други също би трябвало да попаднат под ударите на „ Магнитски “, тъй като са съизвършители на всичко, което следствието е разкрило за Пеевски.

Не пребивавам с милиони, нито пищно, - съобщи Василев на въпрос дали няма сметки в чужбина, с които да финансира престоя си в Сърбия. Имало е моменти, когато не съм знаел по какъв начин ще изкарам до идващия ден. Не държа някой да ми има вяра. Със фамилията ми се устояваме от наем на парцел в Швейцария, който прокуратурата и КПКОНПИ не съумяха да запорират, тъй като швейцарските управляващи им отхвърлиха, заявявайки, че всичко по придобиването му е законно, - добави банкерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР