Ще се търсят възможности за данъчни насърчения на земеделските производители,

...
Ще се търсят възможности за данъчни насърчения на земеделските производители,
Коментари Харесай

Кирил Вътев се обяви за данъчни насърчения за земеделските производители

Ще се търсят благоприятни условия за данъчни насърчения на земеделските производители, с цел да излязат " на ярко ". Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев пред публицисти в пазарджишкото село Мало Конаре, където се срещна с оранжерийни производители.

Той прикани производителите да се сдружават, с цел да бъдат конкурентни на пазара. " Трябва да сплотяваме напъните си, с цел да се понижат разноските по веригата от полето до трапезата, големият проблем обаче е, че не обичаме да се сдружаваме “, разяснява Кирил Вътев. 

Според него точно кооперативите ще оказват помощ да се понижат разноските на българските производители и те да станат по -конкурентни на пазара. " Аз персонално съм за въвеждане на данъчни насърчения - не облекчения, а насърчения за производителите, с цел да има дълготраен резултат. Не е добре просто да се раздават дотации, без някой да носи отговорност. ", уточни земеделският министър. И изясни, че следва да се обсъдят данъчни облекчения за зеленчукопроизводителите и облекчение на процеса с  опаковката и пласмента на стоката.  За да се случи това е належащо производителите да бъдат в сдружения, сподели Кирил Вътев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР