Ще се търси възможност да бъдат отпуснати пари за пътищата

...
Ще се търси възможност да бъдат отпуснати пари за пътищата
Коментари Харесай

Търсят пари за пътищарите след решението на КС

Ще се търси опция да бъдат отпуснати пари за пътищата с разпореждане на Министерския съвет.

Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на въпрос какво следва от решението на Конституционния съд, с което беше оповестено за противоконституционно решението на Народно събрание от април т.г. за заплащане на 50 % от дължимите суми.

Решението беше гласувано от депутатите на тогавашната четворна коалиция ПП-ДБ-БСП-ИТН по искане на тогавашния министър председател Кирил Петков и финансовия му министър Асен Василев.

Оказа се, че Петков за следващ път е нарушил Конституцията на България.

Служебният районен министър изясни, че е подготвен още на следващия ден да внесе в Министерския съвет текстовете за оповестяване на търпими нелегално издигнати обекти.

Тези пари не са планувани в бюджета за тази година. Говорих незабавно с министъра на финансите да се откри опция да бъдат отпуснати с разпореждане на Министерски съвет в допълнение средства, с цел да стартираме да се разплащаме със строителните компании. Имам уверението, че ще намерим този механизъм. Държавата е възлагала погрешно поръчки, само че ги е възлагала. Единственото законово решение да се промени Законът за устройство на територията и да се регламентира това строителство. Утре мисля, че ще бъде в дневния ред на Министерски съвет и оттова отива в Народно събрание. В рамките на идната седмица най-вероятно нещата ще бъдат напълно в полето на Народното събрание, сподели Шишков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР