Ще се търси начин Турция и ЕС да възстановят договореностите

...
Ще се търси начин Турция и ЕС да възстановят договореностите
Коментари Харесай

Борисов преди срещата с Ердоган: Голяма грешка е да се изкарва армия срещу мигрантите

Ще се търси метод Турция и Европейски Съюз да възстановят договореностите си по линия на мигрантите, само че самобитна стратегия най-малко е да няма напън на българската граница. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди той да замине за среща с турския президент Реджеп Ердоган.

Сблъсъци на турско-гръцката граница белязаха последните дни, откакто Анкара разгласи, че към този момент не може да стопира стотиците хиляди мигранти на своя територия по пътя им към Европа. Гърците стопираха множеството със мощ, в това число сълзотворен газ и шокови гранати.
Гърция стартира военни учения с същински муниции на границата с Турция Този вторник на гръцко-турската граница идва ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел
„ Не можем да гледаме със зложелателство по какъв начин дами и деца ги размятат по границите (…) Голяма неточност е да се изкарва войска против тези хора. Решението е изнесен център на сигурност, който всички ние да плащаме, който да е отвън територията на Европа “, акцентира Бойко Борисов.

Той означи, че баталните подиуми на гръцката граница е можело при друго стичане на събитията да се повторят и на входовете на България. Борисов дори се възмути, че „ ние дислоцираме повече сили на другата граница – шенгенската (с Гърция – б.р.), просто е обидно за нас “.

„ В един миг сред нашите съседи спорът е налице (…) Конфликтите са бомба за бъдещето, въздействат върху политиката, стопанската система, туризма “, изясни министър-председателят.



Той акцентира, че „ през днешния ден продължаваме да имаме 0 миграция “ и отива на „ другарска вечеря с моя сътрудник и другар “ Ердоган, като Борисов ще въплъщава „ позицията на България и паниките на България “. Целта: „ Да си свършим първо нашата работа, да си подсигуряваме положителните връзки и вбъдеще “. Премиерът не пропусна да означи, че ще има 14 телефонни диалози с районни и международни фактори след срещата си в Анкара, с цел да показа резултатите от диалога.

„ Ако е сполучливо, е сполучливо. Ако не – да си запазим най-малко нашето “ – по този начин обобщи упованията си Борисов. Той уточни и че може да сме насочени към Европа и Съединени американски щати, само че „ от другата страна ни е Азия, там порядките са малко други, имаме хубава сентенция – „ Кажи му „ Аго “, че да му е драго! “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР