Ще се свържем с министъра на околната среда, за да

...
Ще се свържем с министъра на околната среда, за да
Коментари Харесай

Държавата да се намеси за ограничаването на пластмасовите кутии в магазините, настоява експерт

Ще се свържем с министъра на околната среда, с цел да забележим дали съответно се ползва наредбата, обвързвана с ограничението на потреблението на пластмасови предмети в комерсиалните вериги. Това разгласи в ефира на Euronews Bulgaria Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “. Според нея не може на топлия щанд в магазина да ни задължават да си купуваме храна в пластмасова кутия, а в това време въпросната инструкция да планува намаляването на използването на пластмасови произведения и замяната им с екологично чисти.

Руменова даде като добър образец в това отношение Италия, където от 2019 година потребителите си носят лични кутии, в които храната им бива слагана от търговците.

По мотив другата огромна тематика на „ Ние, потребителите “ – рисковите артикули на българския пазар и по какъв начин можем да ги избегнем, Руменова разяснява, че е най-добре да проучим повече съответния артикул, преди да го купим.

„ Трябва да проверим регистъра с потвърдено рискови артикули, дали съответния артикул попада там, какви опасности крие и пр “, даде образец тя. И посъветва като консуматори „ да бъдем дейни, да търсим повече информация, да избираме това, което е по-изгодно за нас, да не се подвеждаме и да бъдем лъгани с избрани послания, или да си кажем няма в този момент да гледаме по-обстойно, тъй като нямаме време “.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР