Ще се стигне ли до компромис за съставяне на редовно

...
Ще се стигне ли до компромис за съставяне на редовно
Коментари Харесай

Ще се стигне ли до компромис за съставяне на редовно правителство

Ще се стигне ли до компромис за сформиране на постоянно държавно управление разясниха в студиото на „ Събуди се ” политолозите Слави Ангелов и Светослав Малинов и политическият психолог Росен Йорданов.

„ Президентът ясно разгласи желанията си да работи по-бързо този път. Свикването на новия парламент по време на Страстната седмица демонстрира, че той ще извърши своята поръчка. Винаги е бил пореден в това отношение ”, сподели Ангелов. По думите му политическите партии няма да стигнат до консенсус.

Според Светослав Малинов по-скоро е вероятен кабинет с втория мандат. „ Нещо, което да се закрепи, виждам единствено по тази формула – равно отдалечени неярки политически фигури с  ясното схващане и от двете страни, че никой не е удовлетворен ”,  каза той.

„ Мисля, че ГЕРБ-СДС ще направи изпитание и ще се обърне към партиите. Това беше декларирано от водача Бойко Борисов. Никога обаче не би трябвало да се доверяваме изцяло на думите му, защото той е показвал, че работи съгласно ситуацията. За мен една такава хартиена коалиция, преповторена като ръководеща, не е добра. Затова бих се съсредоточил върху втория мандат, който стартира да се обрисува като действителна опция ”, изясни Малинов.

„ Вярно е, че живеем в сюрреалистични времена. Мисля, че ГЕРБ-СДС в действителност не биха рискували да създадат хартиена коалиция. Почти съм сигурен, че ще предложат държавно управление. Трябва да се замислим какво би се случило, в случай че ГЕРБ-СДС поддържа държавно управление на ПП-ДБ. Това държавно управление ще стане пленник на първата политическа мощ ”, сподели Йорданов.

Източник: Нова
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР