Ще се сбогуваме с известния интелектуалец, режисьор, дългогодишен директор на

...
Ще се сбогуваме с известния интелектуалец, режисьор, дългогодишен директор на
Коментари Харесай

Сбогуваме се с Павел Васев в сряда от 11 ч в Народния театър

Ще се сбогуваме с известния интелектуалец, режисьор, дълготраен шеф на Сатиричния и Народния спектакъл и на Съюза на филмовите дейци Павел Васев в сряда (13.11.) в 11 ч във фоайето на Народния спектакъл, оповестиха от Парламентарната комисия по просвета и медии.

Последната културна задача на Васев, тъй като той приемаше работата си в действителност като задача, беше шеф на Българския културен център в Москва. В името на развиването на българо-руските културни взаимоотношения той направи изключителни старания да има замяна на изложения, филми, спектакли, напомнят хора, работили с него.

Наричаха го " последния софийски безгрижник ", тъй като обичаше както изкуството, по този начин и живота и умееше да му се радва, с горест споделят негови другари, сред които и Вежди Рашидов.

Той и още няколко индивида направиха и невъзможното да оказват помощ на Павката, изпаднал в кома след инсулт преди съвсем година в Москва. Беше изместен в столична болница с държавния фалкон. Семейството разчиташе на българските лекари и те направиха всичко допустимо. Сърцето на Павел Васев спря в петък. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР