Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички

...
Ще се създаде контролирана среда, така че
да се пресекат всички
Коментари Харесай

Ще бъде създадена контролирана среда за практическите изпити за шофьори

Ще се сътвори следена среда, по този начин че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на претендентите за водачи. Това съобщи министърът на транспорта, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на работна среща, проведена от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България. Събитието бе инициирано по отношение на оповестените мерки за възстановяване на активността на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, които включват и такива за организацията и провеждането на изпити на претендентите за водачи.

„ Основната ни задача е да създадем контролирана среда в рамките на практическия изпит, тъй че да бъдат ясно идентифицирани грешките, които прави водачът. Те би трябвало да бъдат оценени и да има обективност при оценяването от изпитващия като бъдат премахнати възможностите за субективна преценка. Затова преглеждаме разновидности за изграждане и въвеждане на единна интегрирана осведомителна система, която да обхване целия развой – от подготовката до изпита “, разгласи министър Росен Желязков. Той бе безапелационен, че всичко се прави, с цел да се подобри системата, тъй че посредством корупция да не се прикрива неприятната подготовка.

Министър Желязков информира участниците, че всички набелязани мерки са учредени на доста сериозен разбор за цялостната активност на ИА „ Автомобилна администрация “. Той бе безапелационен, че няма да се позволява индивидуалност. Той отбеляза, че има набелязани ограничения, които са свързани със самата нормативна уредба. „ Всички ограничения, които ще намерят отражение в съответната нормативната уредба, на равнище наредби, ще бъдат детайлно публично разисквани с всеки един от Вас – индиректно и директно в такива формати “, сподели в умозаключение министърът към участниците в полемиката.

В събитието участваха още председателят на Държавната организация „ Безопасност на движението по пътищата “ Малина Крумова, заместник-министърът на превоза, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, изпълнителният директор на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски, председателят на УС на Българска асоциация на потърпевши при катастрофи Владимир Тодоров и други.

*Източник: government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР