Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат

...
Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков: Ще бъде създадена контролирана среда за практическите изпити за шофьори

Ще се сътвори следена среда, тъй че да се пресекат всички вероятни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на претендентите за водачи. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на работна среща, проведена от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България. Събитието бе инициирано по отношение на оповестените ограничения за възстановяване на активността на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, които включват и такива за организацията и провеждането на изпити на претендентите за водачи.

„ Основната ни задача е да създадем следена среда в границите на практическия изпит, тъй че да бъдат ясно разпознати грешките, които прави лидерът. Те би трябвало да бъдат оценени и да има обективност при оценяването от изпитващия като бъдат отстранени опциите за субективна преценка. Затова преглеждаме разновидности за създаване и въвеждане на единна интегрирана осведомителна система, която да обхване целия развой – от подготовката до изпита “, разгласи министър Росен Желязков. Той бе безапелационен, че всичко се прави, с цел да се усъвършенства системата, тъй че посредством корупция да не се прикрива неприятната подготовка.

Министър Желязков осведоми участниците, че всички набелязани ограничения са учредени на доста сериозен разбор за цялостната активност на ИА „ Автомобилна администрация “. Той бе безапелационен, че няма да се позволява индивидуалност. Също по този начин означи, че има набелязани ограничения, които са свързани със самата нормативна уредба. „ Всички ограничения, които ще намерят отражение в съответната нормативната уредба, на равнище наредби, ще бъдат детайлно публично разисквани с всеки един от Вас – индиректно и директно в такива формати “, сподели в умозаключение министърът към участниците в полемиката.

В събитието участваха още ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова, заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски, ръководителят на УС на Българска асоциация на потърпевши при произшествия Владимир Тодоров и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР