Ще се разберат неща, за които сме се досещали, а

...
Ще се разберат неща, за които сме се досещали, а
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Очаквам омаскаряване и продължителни кални борби

Ще се схванат неща, за които сме се досещали, а не сме знаели детайлностите. Очаквам омаскаряване и продължителни кални битки. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " някогашният правосъден министър Емануил Йорданов.

" Когато Гешев приказва за политически зависимости е хубаво да си спомни, че е назначен от политици на поста основен прокурор. И да приказва малко по-скромно и по-кротко. Ако (бел. ред. Иван Гешев) удари някой от сътрудниците си, надали някой ще му остане задължен, тъй като към този миг към този момент краката му са съществено разтърсени и надали другите ще се плашат от него толкоз, колкото са се плашили в предходните години. Така че ще стане по кое време радостно, по кое време тъжно, само че няма да бъде скучно по никакъв метод ", счита Йорданов.

Според някогашния правосъден министър най-тежкият интервал за българската правосъдна система е времето, в което ГЕРБ са управлявали: " Защото в случай че оставиш някой да пипа в правосъдната власт с мръсни ръце, и то в случай, че неговите показа за съдопроизводството идват от филмите " Аали Макбийл “ и " Адвокатът с Линкълна “, какво може да очакваш ", попита Емануил Йорданов.

По думите му Иван Гешев обаче има почит от Движение за права и свободи, тъй като в неговите изявления е бил най-пестелив точно във връзка с Движение за права и свободи: " Докато другите ги назоваваше с лицето еди кое си. И то едно от изброените лица беше тъкмо индивидът, който го е назначил за основен прокурор. И мисля, че е черна непризнателност да приказваш за него по този метод. Каквото и да е, въпреки всичко в случай че не беше Бойко Борисов, Гешев щеше да сънува, че е станал основен прокурор, и то единствено по Коледа ".

Според някогашния правосъден министър обаче с един ход надали ще се оправят нещата, тъй като би трябвало система от ограничения: " Мисля, че е напълно обикновено политическите сили да седнат на една маса, приказвам за тези, които имат своето място в Народното събрание, и да приказват напълно ясно за това каква правосъдна промяна да чакаме, и то с конкретика, не " Ние махаме Гешев “. Отстраняването на Гешев от поста е нещо належащо за естествения ход на правосъдната промяна, само че никога не е задоволително. И в случай че успее да се закрепи това Народно заседание по някакъв метод, мисля че в най-кратки периоди депутатите са длъжни да изберат хора за новия Висш съдебен съвет ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР