Ще се преразгледат правилата за работа на Българската независима енергийна

...
Ще се преразгледат правилата за работа на Българската независима енергийна
Коментари Харесай

Президентът за скъпия ток: Правилата на борсата ще се променят, КЕВР да санкционира спекулантите

Ще се преразгледат разпоредбите за работа на Българската самостоятелна енергийна борса. Очаквам Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да влезе доста съществено в своите отговорности и да глоби всички, които спекулират на тази борса, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Пловдив в отговор на въпрос за високите цени на тока.

“От години енергетиката е оплетена в схеми, либерализираха цената на силата за бизнеса посредством Българската самостоятелна енергийна борса без ясни правила, които да имат механизми да пазят бизнеса “, разяснява Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

“В момента какво се получава - облагодетелстват се търговците, страда бизнесът “, разяснява президентът и добави, че това следва да се прегледа.

Държавният глава още веднъж поздрави служебното държавно управление за това, което е направило във връзка с цените на тока.

" Борисов да се кандидатира за президент "

Освен това Радев още веднъж прикани Борисов да кандидатира за президент.

" Бойко Борисов нееднократно е заявявал, че ще се кандидатира тъкмо за тези избори. Като човек на думите и обещанията, чакам да ги съблюдава ", разяснява Радев.

" Освен това той съвсем всеки ден подлага на критика президентската институция, упреква я в самовластие – ами дано излезе на тези избори, завоюва ги и внесе своите демократични полезности в президентската институция ", сподели Радев.

Преди два дни президентът разяснява, че. Лидерът на ГЕРБ още не е коментирал апела на Радев. По-рано обаче той сподели, че.

Държавният глава беше безапелационен, че страната ще отреагира с цялата си мощ, с цел да се прекратят и пресекат вечно всевъзможни опити за пазаруване на избори, които изкривяват вота на българските жители, а това съгласно него е рутина за някои партии.

Във връзка с Румен Радев сподели, че в такива полемики имат място всички страни.

Ще работим с всички, тъй че да имаме ефикасна промяна в правосъдната система, сподели Радев.

По думите му има две значими условия, с цел да бъде импортиран в Брюксел Планът за възобновяване и резистентност.

Това са промяната в правосъдната система, касаеща отчетността на основния прокурор, което е категорично условие на Европейската комисия, и да се уточни закрепена дата за прекъсване на енергетиката на въглища. Тук имаме потребност от сериозен спор, консенсус, тъй че с всички страни да се откри най-хубавото решение, уточни Радев.

" Картина на безхаберието "

Радев дефинира като " картина на безхаберието в продължение на десетилетия във връзка с морското избавяне ".

" Докато бяха заети да приватизират флот, да концесионират пристанища, да драгират за стотици милиони с неразбираеми контракти и с безусловно неразбираем резултат. Ето това е, което виждаме сега. Никакви процедури във връзка с морското избавяне, безусловно разкапана техника, никаква организация ", уточни президентът.

“Има интернационално право, не може българската страна внезапно на абордаж да вземе този транспортен съд, ние не сме пиратска страна “, сподели Радев.

Той добави, че има ясни отговорности по това право - на корабособственика, на застрахователя.

Все отново Министерството на превоза влезе пламенно, сътвори нужната организация, със заповед на министъра на превоза сега се компенсира неналичието на тези процедури, сподели президентът.

Румен Радев поздрави хората, които работят на терен, че е трансферирано горивото от кораба, като е оставено минимално количество, с цел да може екипажът да има условия за живот.

Представяте ли си какво би могло да стане, в случай че десетки тонове гориво се излеят от този транспортен съд, това са непоправими вреди, това към този момент е обезопасено, сподели президентът.

От тук нататък Радев чака да се подхващат всички вероятни ограничения, като има най-различни сюжети.

Всички те се комбинират съгласно метеорологичните условия, тъй че да не се допусне преди всичко загуба на живот. В момента Министерството на превоза, Военноморски сили, Военновъздушни сили са ангажирани като организация при положение на усложняване да се избавя екипажът на кораба, уточни Радев.

Държавният глава изрази вяра се да се минимизират всевъзможни вреди за екологията в морето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР