Ще се помолим за успех на българския народ, каза Негово

...
Ще се помолим за успех на българския народ, каза Негово
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Ще се помолим за успех на българския народ

Ще се помолим за триумф на българския народ, сподели Негово светейшество патриарх и Софийски митрополит Неофит.

" През новата година-нови триумфи. Много наслади в нашите старания в спазването на Христовия закон. Да се обичаме, да си оказваме помощ, да бъдем същински Христови възпитаници. За доста години ", сподели той, представен от " Фокус ".

Малко по-късно бе публикувано и новогодишно послание на главата на Българската православна черква:

" С религия във Всемилостивия Бог и непроменяемо очакване в Неговия мил промисъл за всекиго от нас и за цялото създание изпращаме още една година от даруваното ни свише историческо време, с цел да влезем в идващото Новолетие с чиста наслада и нова вяра – вяра за персонално и публично благопреуспяване, за мир и благополучие на скъпия ни народ и прелестното ни Отечество.

На границата сред Старата и Новата година неизбежно вършим равносметка на постигнатото и проекти за идното. Радваме се на триумфите си, само че не подминаваме и своите пропуски – всичко това, което сме могли да създадем и по-добре, само че, заради една или друга причина не сме съумели. Съзнаваме, че по човешки сме немощни и по тази причина още по-усърдно молим Бога да ни укрепва в нашите положителни инициативи, тъй като без Него, както свидетелства Сам Той в Евангелието, не можем да вършим нищо. Той е лозата, а ние сме пръчките, и по тази причина колкото повече и по-тясно пребъдваме в Него и съблюдаваме Неговите заповеди, толкоз по-богат плод ще можем и да принесем (Иоан 15:5).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР