Ще се пълни фонд на база разликата в цените на

...
Ще се пълни фонд на база разликата в цените на
Коментари Харесай

Новите компенсации за горивата – не за всички шофьори, след позволение от ЕК и с вноски от Лукойл

Ще се цялостни фонд на база разликата в цените на петрола на сортовете " Брент " и " Уралс "

Народното събрание (НС) утвърди на второ четене напълно новия закон за компенсиране на потребителите на моторни горива . Той бе импортиран от депутати от ГЕРБ-СДС. На второ четене бяха направени редица промени.

Парите за обезщетенията ще влизат в специфичен фонд. Той ще се цялостни от петролните рафинерии у нас  -  най-много от „ Лукойл “,  на база на формула съгласно разликата в цените на петрола на сорта „ Брент “ и сорта „ Уралс “.

Депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай обясни пред кореспонденти новите законови разпореждания.

Компенсациите към този момент няма да са „ на калпак “ -  за всички водачи, а единствено за уязвими лица.

Кои и по какъв начин тъкмо ще могат да се възползват от тях ще взема решение Министерският съвет по предложение на министерствата на стопанската система и на обществената политика.

Кога ще влязат в действие законовите разпореждания зависи от това дали и по кое време ще дойде позитивно мнение от Европейската комисия. То се чака в границите на към месец.

Припомняме, че през предходната година държавното управление утвърди алтернатива за обезщетения за всички физически лица в размер на 25 стотинки на литър. Причина бяха извънредно високите цени на горивата. Това обаче отпадна от 1 януари 2023 година

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР