ще се оспорва до пълнолетие на детето, реши правителството като

...
ще се оспорва до пълнолетие на детето, реши правителството като
Коментари Харесай

Бащинството ще се оспорва до пълнолетието на детето, реши правителството

ще се оспорва до пълноправие на детето, реши държавното управление като утвърди промени в по време на съвещанието на Министерския съвет.
Реално по този начин се уголемяват опциите за доказване на бащинство и за оборване на припознаване, оповестиха от пресцентъра на кабинета.
 Екологичен потенциал одобри нови правила за отпуск по бащинство и гъвкаво работно време Екологичен потенциал одобри нови правила за отпуск по бащинство и гъвкаво работно време
Европейският парламент дефинитивно утвърди разпоредбите по отношение на отпуска по бащинство и неподлежащото на прекачване право на наставнически отп...
Измененията и допълненията са в глава шеста „ Произход “ на Семейния кодекс, като те са обусловени от постановени решения на Европейския съд по правата на индивида по обединени тъжби „ Л.Д. и П.К. против България “ (№ 7949/11 и № 45522/13) и „ Докторов против България “ (жалба № 15074/08).
Съгласно Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи, влезлите в действие решения на Европейски съд по правата на човека имат наложителна мощ по отношение на страната ответник и тя следва да предприеме самостоятелни и общи и ограничения, нужни за тяхното осъществяване.
По решението на Съда, постановено по обединените тъжби, е открито нарушаване на член 8 (право на ценене на персоналния и фамилния живот) от Конвенцията. Става дума за отхвърлянето от българските съдилища като неприемливи на исковете, предявени от двамата жалбоподатели за оборване на осъществено по отношение на деца, във връзка с които те настояват биологично бащинство, припознаване и респективно определяне на действителния им генезис.
С препоръчаните промени и допълнения в член 66 от Семейния кодекс се уголемяват опциите за оборване на припознаването. Създава се опция дирекция „ Социално подкрепяне “ да оспори припознаването преди да бъде осъществено.
 Ясни са разпоредбите за новите типове отпуски по майчинство и бащинство Ясни са разпоредбите за новите типове отпуски по майчинство и бащинство
Социалното министерство е подготвило разпоредбите за потребление на новите типове отпуски по майчинство и бащинство, които ще влязат в действие...
Измененията плануват още припознаването да може да бъде оспорено от всяко лице, което твърди, че е родител на припознатия, посредством иск, предявен в едногодишен период от узнаването.
Дава се и спомагателна опция за оборване на бащинството до приключването на една година от узнаване на събитията, обуславящи оспорването, в случай че те са узнати по-късно по независещи от ищеца аргументи, само че до навършване на пълноправие на детето, като в тези случаи съдът взема поради най-хубавия интерес на детето.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР