Ще се ориентираме предимно към електронни магазини за пазаруването на

...
Ще се ориентираме предимно към електронни магазини за пазаруването на
Коментари Харесай

Българският Black Friday е дигитален |

Ще се ориентираме най-вече към електронни магазини за извършването на покупки на Black Friday – това демонстрират данните от представително изследване на Kantar* за настройките и упованията преди шопинг събитието с едни от най-големите отстъпки на годината. Рекордните все още 96% от интервюираните са осведомени с комерсиалната акция и 72% от тях имат намерение тази година да създадат покупка, като евентуалните клиенти, които ще изберат за това онлайн канал са три пъти повече от предпочитащите физически магазини (73,7%, което е нарастване с над 10% по отношение на предходната година).

Данните също по този начин демонстрират, че eMAG е водеща платформа измежду дестинациите за електронна търговия по време на акцията – споменавана като желано място, за което първо се сещат, от 26,1% от интервюираните, възнамеряващи да създадат своите покупки онлайн. Миналата година единствено за един ден eMAG.bg имаше над 2,2 милиона визити и поръчки на стойност над 40 милиона лв. на техния Черен петък, като за тази упованията са още по-амбициозни.

Предстоящото издание на ще бъде на 20 ноември, с готови над 350 000 продукта на склад в разнообразни категории. Сред тях са 40 000 ИТ продукта, 40 000 дребни домашен уреда, 25 000 тв приемника, 25 000 смарт телефона, 25 000 домашен електроуреда (хладилници, перални и сушилни), 40 000 парфюми и козметика, 50 000 продукта за дома и градината, 50 000 спортни артикули и доста други.

Маркетплейс сътрудниците на платформата също се включват в акцията с спомагателни 185 000 предложения – както артикули от обичайните категории, по този начин и по-нестандартни и извънредни оферти, като капиталово злато и бижута, коли, ваканционни пакети, ваучери с атрактивни отстъпки за разнообразни услуги, в това число козметични и медицински, вино за колекционери и доста други. Най-скъпото предложение е офис постройка в София за 13 милиона лв. (с отстъпка от 470 000 лева.), а измежду колите – Land Rover Range Rover SUV за 366 000 лева (с отстъпка от 18 300 лева.). Премиера на eMAG Black Friday вършат специфични предложения за изкуство, в това число картина на Иван Милев за 43 000 лева (с отстъпка от 9 460 лева.), телекомуникационни и застрахователни услуги.

За да обезпечат положителното сърфиране и търсене в приложението и уеб страницата, eMAG са създали съществени вложения в сървъри, облачни и хостинг услуги. Куриерските компании и Български пощи също са вложили в подготовката за събитието и поръчките би трябвало да бъдат доставени до 1 декември.

Броят предлагани от eMAG артикули в границите на акцията е авансово избран и може да не покрие цялото търсене от страна на клиентите. Затова онлайн ритейлърът дава следните препоръки:

- Инсталирайте мобилното приложение на eMAG и активирайте известията , с цел да разберете по кое време стартира Black Friday.

- Запазете обичаното си място за доставка – вид да получите поръчката си по-бързо и комфортно е да се възползвате от опцията за взимане от офис на пощальон, от клон на Български пощи или от новия шоурум на eMAG в София, открит през септември тази година.

- Запазете своята кредитна или дебитна карта в акаунта си , с цел да вършиме поръчки несъмнено и бързо. Разбира се, имате разполагаем и други способи на заплащане. В деня на акцията клиентите също по този начин ще могат да заплащат онлайн и с опция за разсрочване на до 12 вноски без в допълнение оскъпяване. Освен това, в случай че платят онлайн с доставка до обичания си пощенски или куриерски офис, ще вземат участие в лотария с награди високотехнологични артикули и ваучери на стойност 99 лв..

- Подгответе лист с обичани артикули. Така, в случай че даден артикул е част от eMAG Black Friday, ще може по-лесно да го поръчате.

* Националното представително изследване е извършено по поръчка на eMAG измежду 1027 респонденти на възраст сред 18 и 55 година, живеещи в цялата страна, в интервала 22 октомври – 4 ноември 2020 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР