Ще се опитам да дам някои аргументи за оставката на

...
Ще се опитам да дам някои аргументи за оставката на
Коментари Харесай

Пет икономически причини за оставката на ГЕРБ

Ще се опитам да дам някои причини за оставката на държавното управление на ГЕРБ, които не се чуват постоянно. Вероятно огромна част от протестиращите няма да ги припознаят, само че това не ги прави невалидни. Настоящият микс от протестиращи по този начин или другояче е изключително разнороден – всеки в политическия набор отвън властта желае " своята " смяна.

Моите причини са свързани с икономическата политика на България, или по-скоро цялостната липса на такава през последните към този момент 11 година – ГЕРБ са на власт с къси спирания от лятото на 2009 година до през днешния ден. Ето първите пет аргументи, които ме карат да считам ръководството им за икономическа злополука:

1. Природният газ

Прекратяването на контракта на " Шеврон " за изследване на залежите на шистов газ в Североизточна България е най-голямото икономическо закононарушение на ГЕРБ. Потенциалните пропуснати изгоди освен за енергийния бранш, само че и като цяло за промишлеността и семействата в страната се мерят в двуцифрени проценти от Брутният вътрешен продукт. Към това можем да прибавим и други образци като прекъсването на плана край Генерал Тошево, недопускането на изследванията на газовите хидрати в Черно море, безкрайното мотаене при разширението на връзките с мрежите на прилежащите страни и неналичието на съоръжения за регазификация (или най-малко елементарен достъп до такива).

Светът претърпява газова гражданска война през последните 10 години, а България не взе участие. Благодарение на ГЕРБ!
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР