Ще се опита да направи мобилното подразделение печелившоДелът на LG

...
Ще се опита да направи мобилното подразделение печелившоДелът на LG
Коментари Харесай

LG пренася производство на смартфони във Виетнам

Ще се опита да направи мобилното поделение печелившо

Делът на LG на пазара за смарт телефони възлиза на 3% през 2018 година (източник: LG)

LG Electronics възнамерява тази година да приключи производството на смарт телефони в Южна Корея и да реалокира активността във виетнамски цех, заяви организация Yonhap, базирайки се на свои източници.

С сходен ход компанията се надява да избави от загубите мобилното си поделение. Засега няма формален коментар от LG на новината, оповестена и от Ройтерс.
още по тематиката
Освен в Южна Корея и Виетнам, смарт телефони LG се създават също в Китай, Бразилия и Индия. Южнокорейското дружество е натоварено главно със скъпите модели, на които се падат 10-20% от общите доставки на компанията.

Мобилното поделение на LG е губещо към този момент 15 следващи тримесечия. В интервала октомври-декември 2018 година приходите на компанията от този бизнес възлязоха на 1,7 трлн. вона (около 1,5 милиарда долара), регистрирайки спад от 42% на годишна база.

LG изпитна компликации с продажбите и с цел да удържа позиции, влага доста средства в реклама и маркетинг. Сега очакванията на компанията са свързани с флагманските устройства, които поддържат мрежи от пето потомство (5G).

През 2018 година делът на LG на пазара за смарт телефони възлиза на 3% във връзка с продадените бройки, съгласно данни на Counterpoint Research. Компанията обаче не възнамерява да напусне този бизнес.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР