Ще се обърна към всички членове на НС на БСП

...
Ще се обърна към всички членове на НС на БСП
Коментари Харесай

Нинова: 79 ще се подпишем за проверка на магистралите, елате ни извадете от парламента

Ще се обърна към всички членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия с предложение да приемем декларация-обръщение към българските институции и жители в отбрана на съществени човешки права и свободи.
 Нинова: Строителната камара изиска да спра Елена Йончева за инспекция на автомагистралите. Отказах им  Разследване за пътя-убиец в Своге предшествало настояването от Цацаров за събаряне имунитета на Елена Йончева
Това разгласи ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Тя добави, че президентът е прав като споделя, че свободомислието се санкционира. " То освен се санкционира, а се тъпче. Потъпкват се съществени човешки права и свободи, по тази причина, през днешния ден ще се обърнем към всички български жители и ще защитим тези права и свободи ", безапелационна бе Нинова. Тя разяснява, че е неприемливо, в правова и демократична страна, бизнесът да слага условия на депутати- да не извършват главните си пълномощия - да желаят информация и да се борят против корупцията.

" Знаем, какъв брой сте огромни и мощни, само че има неща, които са по-силни и по-големи от всички нас - Конституцията и главните права на българските жители ", обърна се тя към Камарата на строителите. Нинова съобщи, че депутатите нито ще подадат оставки, нито ще спрат да вървят на работа. " Ние ще внесем още веднъж подписката в АПИ, като ще се обърна към цялата група на " Българска социалистическа партия за България ", да го създадем със 79 подписа. Елате и извадете 79 души поради това, че желаеме истината и че се борим против възможни корупционни практики. Заставаме всички дружно зад Елена Йончева, Георги Михайлов и сътрудниците, които подписаха искане до АПИ за инспекция на строителството на автомагистрали ", сподели още водачът на левицата. Тя добави, че социалистите ще изпратят декларация и до европейските институции. 

" Вчера ГЕРБ намерено оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния темперамент на служебно държавно управление, назначено президента ", сподели още Корнелия Нинова. Тя съобщи, че Цветан Цветанов си е разрешил да каже, че служебното държавно управление работи непрозрачно и надали не е опасност за правовия ред в страната.

" Не пипайте основополагащите темели на българската държавност. Знаем, че ви е боязън от длъжностен кабинет на Румен Радев, само че това не е съображение да оспорвате Конституцията ", обърна се тя към ГЕРБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР