Ще се направи актуализация на бюджета на Българското председателство на

...
Ще се направи актуализация на бюджета на Българското председателство на
Коментари Харесай

Лиляна Павлова съобщи важна новина, свързана с българското председателство на ЕС

Ще се направи актуализация на бюджета на Българското председателство на Европейски Съюз. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 по време на чуването си в Комисията по европейските въпроси и надзор на еврофондовете Лиляна Павлова по отношение на постигнатия прогрес в подготовката за Председателството, оповестява „ Фокус “. По думите й ще се обезпечи в допълнение финансиране за спомагателни строително-монтажни действия в НДК, спомагателни действия, свързани с озвучаване, системи за превод и нова социална поръчка за IT - сигурност и за застраховане на техниката на Българска национална телевизия. " През юли ще внеса в Министерски съвет план за национална стратегия за българското председателство на Европейски Съюз. Предстои България да създаде своята национална стратегия за българското председателство “, сподели министър Павлова и разясни, че тя ще бъде създадена на правилото, одобрен от доста години през Съвета по европейски въпроси.

По думите й тази стратегия ще е основа за спор, публично разискване и план за документ, който да бъде показан в Народното събрание и на Националния съвет за тристранно съдействие. " Програмата ни би трябвало да е оптимално гъвкава, с цел да може в случай че има сериозни обстановки, да реагираме ", сподели министър Павлова и посочи, че значими задължения на министерството са логистиката и екипите. По думите й 1200 души са директно ангажирани да провеждат и организират българското председателство. тя разясни, че от тези 1200 индивида 208 ще бъдат в Брюксел. Министър Павлова добави, че 600 от тях са приключили образованията си.

" Остават 600, които са в процедура по образование за председателството. Извън образованията екипът на министерството концентрира напъните си в две посоки ", сподели Павлова. Министърът разясни, че първо би трябвало да се направи логистичен проект и заради това се организира тръжна процедура за софтуерната система. По думите й друга социална поръчка е за мебели, обезпечаване на самото председателство и постройката на председателството. Тя разясни, че редом с това има ангажимент да наблюдава дейностите в НДК, който би трябвало да бъде квалифициран като съществена постройка на председателството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР