Ще се намерят ли смели мераклии да купят имота на

...
Ще се намерят ли смели мераклии да купят имота на
Коментари Харесай

Палатът на Баневи – прокълнат! Олигарсите се разделят с имението си в „Бояна” за 6 млн. лева

Ще се намерят ли смели мераклии да купят парцела на олигарсите Баневи в „ Бояна ”, питат се мнозина, които са наясно с шаманските увлечения на неговите притежатели. Имението беше изкарано за обмен от частния правосъден реализатор Милен Бъзински, който желае за него по-малко от 6 млн. лв.. Търгът ще се организира на 23 април, а огледите стартират още от 22 март, научи HotArena. 

Запознати с разкоша, който се крие зад дувара в Бояна, са сюрпризирани от ниската съгласно тях цена – нищо и никакви си 6 млн. лв.. Реалната цена била двойно по-висока, без да се броят направените милионни вложения от парвенютата. Според осведомени обаче това е стойност, посочена от външни оценители.  Източници нa " Уикенд " изясняват, че надалеч по-интересно е кой ще се навие да влезе в парцела, откакто досегашните му жители са известни с манията си по всякакви шамански практики, вълшебства, 

заклинания и други вещерски занимания

„ И без пари да ми го дават – благодаря! – споделя някогашен чиновник на Баневи, съгласно който парцелът е като излязъл от готически разказ и е анатемосан. 
До печалната продажба от ЧСИ се стигна, тъй като компанията на олигарха „ Партнърс комерс ”, на която се води парцелът, дължи на някакво си  сдружение „ М. ПЛОД.Б ” 15 000 лв.. С лихвите обаче те скачат на 100 000 лв.. Самата „ Партнърс комерс ” е благосъстоятелност на офшорка от Сейшелите, а преди време за неин шеф е записан Николай Банев-син. Самият той твърди, че даже не е имал визия за това. Подписът му е бил подправен от личния му татко!

Любопитен е и методът, по който олигархът се докопва до къщата в „ Бояна ”. Имението преди този момент се владее от предприемача Красимир Дачев, който се прочу с фантазията си да стане космонавт на остарели години. Неговият  цех „ Свилоза ” в Свищов обаче има задължения към „ Полимери ” – Девня. Дългът на Дачев е трансфериран към друга компания на комсомолския приватизатор. Така Банев се нанася в „ Бояна ”, а в касата на „ Полимери ” не влиза нито стотинка – между другото, тематика, по която прокуратурата също би могла да събере доказателства и да го включи в обвинителния акт. 
След това стартира одиозен ремонт, който съгласно наши източници гълта колосалните 30 млн. лв.. За да не дава пояснения пред данъчните за произхода на тези пари, новоизлюпеният милионер афишира дома си за бизнес център. Управителите на компаниите му са накарани да подпишат фиктивни контракти за наем. „ Уикенд ” обстойно и нашироко към този момент изясни, че Банев по този начин работи и към другите си първокласни играчки - леки коли, аероплан и така нататък Те са регистрирани като фирмена благосъстоятелност или 

лизингът им се изплаща от фирмите на олигарха.

Банев се заселва в „ Бояна ” през 2006 година Тогава е приватизирана и филмовата студия, с която граничи парцелът му. След това сред съседигте стартира величествен спор за три декара земя. Те са на кинаджиите, само че Банев малко по малко стартира да ги окупира след 2009 година В началото даже води благи диалози, че сякаш ще купи въпросните декари, но след 20 години. Земята му била нужна, с цел да прокара през нея пътека към своята хеликоптерна площадка.

Банев обаче е великодушен на приказки и свидлив да дава пари и в един миг конфигурира нестабилен зайчарник на непознатата земя. След това е изкопана и една дупка, която съгласно приватизатора от Любимец, е разплодник на риби. Риби в нея, несъмнено, никой не е виждал, само че по тази причина пък се заселили жаби. Незаконните градежи на Банев са увенчани и с противозаконна ограда, зад която са интегрирани непознатите три декара.  Накрая на кинаджиите им писва и викат полиция. Олигархът отвърна и също наема частни охранители. Разправията стига до столичното кметство. Въпреки че има заповед противозаконните Баневите градежи да се отстранен, той не ги събаря, а наема частни охранители, които да ги пазят. 

През 2013 година в Шесто РПУ е формирана и кореспонденция № 16248. за абсурда в „ Бояна ”, само че в полза на истината служителите на реда не са доста наперени против Николай Банев, а в противен случай, по-скоро му оказват помощ. Твърдят, да вземем за пример, че някаква си компания „ Къмпъни билд комерс ” била „ собственик ” на трите декара. Най-накрая едвам неотдавна „ Ню Бояна Филм ” си върна заграбената земя. Отново след мощни кавги, конфликти сред охранители и всевъзможни панаири. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР