Ще се намери такова решение по въпроса с военно-техническата помощ

...
Ще се намери такова решение по въпроса с военно-техническата помощ
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не мисля, че коалицията ще се разпадне

Ще се откри такова решение по въпроса с военно-техническата помощ за Украйна, което да отговори и на вижданията на Българска социалистическа партия, разяснява пред публицисти в историческата околност „ Оборище " ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

„ Не мисля, че в случай че помогнем с това, което изиска господин Зеленски (ремонт на военна техника в български фабрики - б.р.), ще бъде акт, който Българска социалистическа партия ще разчете като претекст за излизане от обединението ", разяснява още той, представен от Българска телеграфна агенция. Той изрази вяра, че Българска социалистическа партия няма да извърши опасността си да излезе от обединението: „ Не мисля, че в сегашния миг рухване на държавното управление е добър вид за страната ". По думите на ръководителя на Народното събрание има политици, които се заиграват с терзанията на хората, подбудени от обстоятелството, че наоколо до страната ни се води война.

„ Трябва да е ясно, че даването на военно-техническа помощ не значи замесване във войната. Ако означаваше, то тази война щеше да се води сега сред доста страни, само че това не е така-тя се води сред две страни ", акцентира Никола Минчев. „ Продължаваме промяната " сигурно ще гласоподава „ за " даване на военно-техническа помощ - въпреки да е „ тежко политическо решение ":

„ Трябва да изберем сред така наречен неутралитет или да покажем, че ние сме част от демократичния развъртян проспериращ западен свят ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР