Ще се конкурира с Apple на една и съща улица

...
Ще се конкурира с Apple на една и съща улица
Коментари Харесай

Microsoft отваря първия си магазин в Европа

Ще се конкурира с Apple на една и съща улица в центъра на Лондон

Магазинът на Microsoft в Лондон уголемява физическото наличие на компанията (снимка: Tom Pilston / Microsoft)

Microsoft ще отвори през днешния ден първия си магазин в Европа . Така корпорацията от Редмънд ще усили физическото си наличие и ще конкурира други софтуерни компании в търговията на дребно, заяви CNBC.

Магазинът е ситуиран в Oxford Circus, в центъра на известния търговски регион в Лондон – тъкмо надолу по флагманската локация Regent Street на Apple. Лондон ще бъде третата водеща дестинация на Microsoft, дружно със Сидни и Ню Йорк.

Microsoft е в възходящия лист от софтуерни компании, които уголемяват физическото си наличие, с цел да добавят онлайн продажбите. Amazon, да вземем за пример, възнамерява да отвори до 3000 магазина за хранителни артикули, които не се нуждаят от каси, към 2021 година
още по тематиката
Китайският софтуерен колос Xiaomi съобщи пред CNBC през февруари, че възнамерява да утрои броя на европейските си магазини до края на годината.

Ричард Лим, основен изпълнителен шеф на изследователската компания Retail Economics, разяснява, че софтуерните компании се стремят да генерират преданост към своите марки, като оферират нови прекарвания в магазините.

Магазинът на 3 етажа на Microsoft включва зала за игри с Xbox, персонализиран състезателен автомобил McLaren, заседателни зали за корпоративни клиенти и цифрова класна стая, където възпитаници могат да се научат да програмират.

Магазинът също по този начин слага акцент върху компютрите и таблетите на Microsoft, които помогнаха на компанията да разшири своя хардуерен бизнес. Продажбите на Surface устройства се усилиха с 21% на годишна база през последното тримесечие.

„ Няма подозрение, че физическият магазин в действителност е доста добър при избор на физически артикули и това е една от аргументите, заради която сме тук ”, споделя Синди Роуз, основен изпълнителен шеф на Microsoft U.K.

Откриването на магазина слага Microsoft в рядка група от компании, които могат да си разрешат да уголемяват активността си във Англия. Рекордна брой от 2481 магазина изчезнаха от 500-те най-големи английски улици през 2018 година, след както клиентите избраха да пазарят онлайн, сочи изследване на PwC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР