Ще се използва в облачни и корпоративни центрове за данниНов

...
Ще се използва в облачни и корпоративни центрове за данниНов
Коментари Харесай

DDR5 SDRAM подобрява всички параметри на паметта

Ще се употребява в облачни и корпоративни центрове за данни

Нов DDR стандарт удвоява продуктивността на оперативната памет
(снимка: CC0 Public Domain)

Индустриалната о рганизация JEDEC разгласява стандарта JESD79-5 DDR5 SDRAM, който дава отговор на възходящото търсене на високоефективна оперативна памет за облачни и корпоративни центрове за данни.

Новият стандарт ще удвои продуктивността и доста ще усъвършенства енергийната успеваемост на оперативната памет. Спецификацията JESD79-5 DDR5 към този момент е налична за евакуиране от уеб страницата на JEDEC против възнаграждение.

Базиран на предходни генерации DDR, стандартът поддържа мащабиране на продуктивността на паметта, без да жертва успеваемостта на канала при по-високи скорости, което се реализира посредством удвояване на дължината на пакета до BL16 и броя на банките от 16 на 32.

В допълнение, DDR5 DIMM има два 40-разредни изцяло самостоятелни подканала в един модул, с цел да усили успеваемостта и надеждността.
още по тематиката
Новите функционалности като DFE (Equalization Feedback Equalization) обезпечават мащабируеми I/O скорости за по-висока пропускателна дарба и усъвършенствана работа. DDR5 паметта поддържа двойно по-широка честотна лента, спрямо DDR4. Първата DDR5 памет се чака да обезпечи 4,8 Gb/s на линия, което е с 50% повече от оптималната стандартизирана DDR4 скорост от 3,2 Gb/s.

Други преимущества на DDR5 включват усъвършенствана регенерация, вградена ECC функционалност, понижаване на Vdd напрежението от 1,2V на 1,1V и потребление на MIPI Alliance I3C Basic спецификация за шината за ръководство на системата.

Добавен регулатор на напрежение на DIMM равнище обезпечава мащабируемост, по-широк толеранс на напрежение за микрочиповете и опция за по-нататъшно понижаване на потреблението на сила. Кога ще излязат първите DDR5 DIMM памети на пазара от JEDEC не прецизират.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР