Ще се изненадате да разберете колко полезна може да бъде

...
Ще се изненадате да разберете колко полезна може да бъде
Коментари Харесай

Никотинова киселина за красива коса

Ще се изненадате да разберете какъв брой потребна може да бъде никотиновата киселина за вашата коса. Освен това тя е освен нужна за нея, само че и за целия организъм, тъй като спомага за вярното му действие.

И в случай че сте забелязали, най-често се приказва за никотинова киселина, когато се загатва витамин PP (той има две дейни форми на битие – никотинова киселина и никотинамид).

Установено е, че този витамин е равносилен на лекарствено средство и се счита за детайл, без който е невероятно естественото протичане на окислително възстановителните процеси в организма. В хормоналната сфера витамин РР взе участие в образуването на редица значими хормони: тироксин, кортизол, инсулин, тестостерон, прогестерон и естрогени.

Що се отнася до фантастичното му влияние върху косата, ще ви кажем единствено, че е грехота да не знаете за това!

Препоръчително е да употребявате този витамин и за коса, и за мигли, защото той подтиква растежа и прави космите по-здрави и мощни.

Изключително потребно за растежа на косата е маска с никотинова киселина. За да си я приготвите, са ви нужни: 1 ампула киселина и 1 чаена лъжичка сок от алое. Смесвате съставките и нанасяте с лек масаж върху корените на косата, която авансово сте измили. А в случай че ви е останало количество от маската, можете да го разпределите по цялата дължина. Покрийте главата си с фолио или найлонова торбичка, след което и с забрадка. След 2 часа измийте косата с топла вода.

Също по този начин витамините от група В и РР (никотинова киселина) оказват помощ за заздравяването на корена на косъма и предотвратяват косопада. Заздравява ноктите.

Освен всичко друго този витамин форсира и процесите на метаболизма, възстановява равнището на холестерол и задейства детоксикационната функционалност на черния дроб. Никотиновата киселина оказва помощ за извеждането на шлаките и за пречистването на организма. Стимулира и изработването на хормона на насладата – серотонин.

Необходимият й дневен образец е към 15-20 мг. Не е никакъв проблем да си я набавите, защото е необятно публикувана в природата. Можете да я откриете в месото, черния дроб, рибата, черния самун, зеления грах, зеления боб, карфиола, бялото и брюкселското зеле и други /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР