Ще се докажат ли обвиненията срещу американския президент Доналд Тръмп

...
Ще се докажат ли обвиненията срещу американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Продължават изслушванията в Конгреса в САЩ по разследването срещу Тръмп

Ще се потвърдят ли обвиняванията против американския президент Доналд Тръмп за корист с власт, при която е употребявал Украйна, с цел да злепостави своя политически съперник и в този момент противник в президентските избори Джо Байдън? Това ще стане ясно след края на обществените чувания в Конгреса. Днес беше петият и финален ден от свидетелствата. Пред Комисията по разузнаването на Конгреса се явиха някогашна съветничка на Тръмп и някогашен чиновник в американското посолство в Киев.

Конгресът не трябва да има вяра на изказванията, че Украйна, а не Русия, се е пробвала да се меси в американските избори. Това акцентира в общественото чуване някогашната съветничка на Доналд Тръмп Фиона Хил. Тя уточни, че президентът е пренебрегнал препоръки да отхвърли тази подправена доктрина и е слушал мнението на Руди Джулиани. Личният юрист на Тръмп е взел участие в натиска върху украинските управляващи да проверяват сина на Джо Байдън, свидетелства Дейвид Холмс, по това време на работа в Киев.
Дейвид Холмс, някогашен чиновник в посолството на Съединени американски щати в Киев: Стана ми ясно, че юристът господин Джулиани поема директна роля в дипломацията в Украйна.
Ролята на Джулиани беше изтъкната и през вчерашния ден, в основното удостоверение на Гордън Сондланд, че президентът е наредил на него и други да спомагат за натиска против Украйна за следствието, засягащо политическия му съперник. Усилията на Тръмп са подкрепяли държавният секретар Майк Помпео и Джулиани.
Гордън Сондланд, представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз: Не искахме да работим с господин Джулиани, само че разбирахме, че в случай че откажем, ще загубим опцията да заздравим връзките сред Съединените щати и Украйна. Затова следвахме нарежданията на президента.
Демократите считат свидетелството на Сондланд за решаващо в следствието, само че републиканците желаят доказателства. Конгресът се пробва да откри дали Тръмп е задържал гласувана военна помощ за Украйна, с цел да издейства следствие за корупция против сина на неговия противник Джо Байдън. Ако това се потвърди и Камарата на представителите гласоподава за премахване на Тръмп, процедурата ще мине в Сената, доминиран от съпартийците на президента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР