Ще съдействаме максимално според правомощията си на всички, засегнати от

...
Ще съдействаме максимално според правомощията си на всички, засегнати от
Коментари Харесай

Ангелкова: Съдействаме на всички засегнати от фалита на Томас Кук

Ще спомагаме оптимално съгласно пълномощията си на всички, наранени от оповестения банкрут на английския туроператор " Томас Кук ". Това разгласи на ексклузивен брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя заяви, че от петък институцията е в непрестанен контакт с управлението на компанията, която уведомила, че събота и неделя ще бъдат сериозни.

" Томас Кук " банкрутира

Удар по английската туристическа промишленост

Припомняме, че английският туристически колос " Томас Кук " разгласи банкрут през вчерашния ден. Фалитът на 178-годишния туроператор ще остави към 22 000 души по света без работа .

Около 600 000 туристи, проведени от компанията, сега се намират по целия свят.

Туристите, които английската компания води в Българи я са сред 350 000 и 450 000 на година. В момента нейни клиенти в България са към 2500 души, осведоми още министърът.

Ангелкова заяви, че министерството към този момент е изпратило писма до огромните туроператорски асоциации у нас , с цел да се разбере какъв брой туристи през туристически пакети са създали резервации с " Томас Кук ". В непрестанен контакт сме и с английското посолство в България. Имаме информация, че държавното управление на Обединеното кралство и английският Орган по гражданско въздухоплаване са подхванали всички стъпки, тъй че английските туристи, а и освен те, да бъдат върнати назад по техните домове. И през днешния ден чакаме 2 полета в 7 и 23 часа от летище Бургас да бъдат изпълнени към Англия. За на следващия ден са планувани други два полета от Варна и Бургас, осведоми министърът.
 Авиокомпания на
Авиокомпания на " Томас Кук " продължава да лети, само че желае заем от страната

След като компанията майка банкрутира

Свиквам незабавна среща с всички хотелиери и туроператори, КЗП, английското посолство и други заинтригувани, с цел да се направи прогноза за последствията. Следим обстановката непрекъснато, сподели министър Ангелкова.

Получихме формуляр, посредством който могат да бъдат декларирани искания по пакетната услуга на компанията, и ние ще го разпратим на всички заинтригувани. Той ще бъде оповестен и на уеб страницата на Министерството на туризма. В контакт сме с всички - английското посолство и управлението на " Томас Кук ", с цел да минимизираме оптимално отрицателните последствия и да създадем вероятното, с цел да защитим пазара, увери още тя.

Министърът предвижда, че този банкрут ще докара до усложнения за сезон 2020. Предстоят съществени разбори и диалози за идващото лято. Риск за всички, които работят с " Томас Кук ", има, разяснява още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР