Ще съберем парите за гаранцията (с приятели). Най-ценното е екипа

...
Ще съберем парите за гаранцията (с приятели). Най-ценното е екипа
Коментари Харесай

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

" Ще съберем парите за гаранцията (с приятели). Най-ценното е екипа и единомислието. За това мащабът е подобен, тъй като сме здрав екип - в случай че решим, ще създадем партия, ще влезем в Народното събрание и ще променим закона. ".

Това съобщи упрекнатият в шпионския скандал ръководител на съдружие " Русофили " Николай Малинов пред bTV.

По думите му тяхната организация има 35 000 души членска маса. Не считаме, че външната политика на България е вярна - всички сме за пандиза ли, запита реторично той. Аз персонално утвърждавам участието на България в Европа и желая почтено място на България в Европа, съобщи Малинов.

Според него обвиняването, което му е повдигнато, е било сложено за финален път през 1978 година През 1971 година има едно повдигнато сходно обвиняване, сподели Малинов визирайки социалистическия режим преди 1989 година

Малинов не пожела да споделя за ареста си, изработен в понеделник, 9 септември. Към 7 часа сутринта в дома му са позвънили служители на реда, към 30 души са били. Притеснен съм за децата си, за брачната половинка си, сподели той и посочи, че множеството от тях са били общителни и деликатни, имало даже и техни симпатизанти.

" За своите идея и убеждения напуснах Българска социалистическа партия. Не знам да е подсъдно да имаш желание. Идеята ми беше да основа политематична телевизия и детска телевизия. Цифрите демонстрираха 12-15% пазарен дял. Проектът на жена ми има 1,8 млн. почитатели във ФБ ", сподели Малинов.

Тази геополитическа устременост не е написана в Конституцията, добави той.

В целия си живот пазя дела, които са обществени. Следял съм покупко-продажбите с Цветан Василев - които купиха тези предприятия, те би трябвало да бъдат преследвани, сподели той.

За обвиняването, че е открит документ за политическа преориентация на България - за основаване и поддържане на интернет уеб сайтове, за авторитетен изчерпателен център, на партия, която ще разреши последователно покълване в всеобща електорална мощ Малинов сподели: " Нямам тайници, имам единствено явници. Изнесени са 20-30 чувала с всичко. Говорим за 10-годишен интервал и това те какво и по какъв начин са прочели - тези неща следва да се видят ".

Когато е издавал вестник " Дума " за изявленията на " Росийская газета " е получавал пари и е плащал налози. Служа на дела, в случай че има счетоводни или различен вид неточности - това не е моя работа, сподели Малинов и доста упорито на няколко пъти изиска да изясни с какво се занимава обществото " Двуглав орел ".

За следващ път той се опита да изясни активността на неправителствената групировка " Двуглав орел " - главната им задача е плана " Русия 2050 ". Ако в Европа не дойдат верните сили на власт, най-вероятно ще пристигна халифат. Те - " Двуглав орел ", търсят контакти в Китай, Япония, Латинска Америка. Те търсят системата, по която да се развива съветската страна.

С Константин Малофеев сме единомишленици по какъв начин да се структурира и нашия свят, борим се за многополюсен свят, сподели Малинов. С бизнес делата не се занимавам, разправям се със тактиките.

" Запознал съм Малофеев с Цветан Василев. Василев бе оставен на улицата с риск да загуби живота и фамилията си и помоли за връзка с авторитетни кръгове в Русия. Това е индивидът, поради който не завършихме всички планове ", сподели Малинов и добави, че не желае да се връщам в тези диалози. " Важни са политически последици от моето държание ", сподели той.

" Омерзен съм и се усещам излъган от цялото държание на Цветан Василев. Да се занимава прокуратурата с него. 9 месеца и половина планът ми не беше вписан в TV7 и една чистачка не можех там да назнача. С Цветан Василев ме е срещнал Станишев в кабинета си във връзка това, че ще ставам издател на вестник " Дума ". Мен не ме съдят, тези неща не ме интересуват ", изясни Малинов.

Той удостовери, че се познава с Делян Пеевски, който по думите му, бил дясната ръка на Цветан Василев.

Не познавам Емилиян Гебрев, сподели той и съобщи, че прокуратурата би трябвало да потвърди изказванията си.

Аз принудително нищо няма да върша. Занимавам се с културни, духовни, публични връзки. Нямам бизнес с тях. По думите му предлагането на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева в Русия българските студенти да се връщат след образование в Русия, е било негова концепция.

С Леонид Решетников сме огромни другари. Баща ми беше сериозен офицер от Първо основно, сподели Малинов.

Запитан: " Свързани ли сте, организирали ли сте срещи ", той сподели, че по-скоро български политици или негови другари, когато са желали връзка с Решетников, им е давал неговия телефон, те са се оправяли.

" Венци Стефанов желае телефона и направиха среща с Корнелия и Корнелия до в този момент ми е ядосана ", изясни Малинов.

Защо е трябвало да се среща Нинова с Решетников, запита водещият, само че не получи пряк отговор. " Времето ще покаже. На тази сеща се е случило това, което се случваше - по всички кафенета в България се обсъждаше кой ще е президентът ", съобщи Малинов.

Руският институт за стратегически проучвания е основан към президента на Русия - те се занимават със социология, разбори. Това е държавен институт. " Двуглавия орел " търси средата сред демокрацията и социализма - Да не зависи страната единствено от индивида, който идва на власт, изясни Малинов активността на двете съветски организации.

Решетников си поръчва такива (аналитични) проучвания когато и където желае - да прави проучвания, да прави осведомително изследване. Такива проучвания се вършат и от руснаците, и от европейците, и от американците, добави Николай Малинов.

Припомняме, точно на 9 септември електронното издание на в. " Дума " заяви, че някогашният основен редактор Юрий Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец. Вечерта от прокуратурата оповестиха, че към момента няма обвинявания по следствието.

Преди това имаше спор сред България и Русия от вторник, 3 септември, когато от българското Министерство на външните работи жигосаха съмнителната историческа теза на Русия за " избавление " от нацизма. Изявлението им беше във връзка проведена от съветското посолство " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Реакцията на Русия не закъсня - от посолството й у нас прецизираха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата обстановка в България. Самата Русия пък разгласи за " неморална " позицията на Министерство на външните работи.

От своя страна водачът на АБВ Румен Петков съобщи, че позицията на Министерство на външните работи за ролята на ССР във Втората международна война е безумна и настоя нейните създатели да бъдат уволнени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР