Ще са необходими около 6 години, докато придобием напълно новите

...
Ще са необходими около 6 години, докато придобием напълно новите
Коментари Харесай

Генерал: Ще са необходими 6 години, за да придобием напълно новите самолети

Ще са нужни към 6 години, до момента в който придобием изцяло новите самолетите, т.е. с цялата бойна техника, образование, снаражение, откакто бъде утвърден договорът за тях от Народното събрание. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV ръководителят на Комисията по защита ген. Константин Попов по отношение на офертите за нови бойни самолети за българските Военновъздушни сили.

По думите му до началото на декември би трябвало към този момент да е ясно коя всред четирите предложения е определена, а при започване на идната година да бъде утвърден и самия контракт.

Самолетът не е някаква играчка за хвърчене. Това са бойни самолети и би трябвало да създадем задоволително добра оценка, за което ще е нужен дълъг развой. Когато създадем нашия избор, към този момент ще влезем в договаряния със спечелилата компания за спомагателни разяснения, добави Попов.

Предвидено е закупуването на общо 16 самолета, т.е. това е една ескадрила, за които ще бъдат заделени един милиард и осемстотин милиона лв.. Избраният аероплан би трябвало да дава отговор на три критерии - оперативна интензивност, цена и остатъчен запас, т.е. да се знае какъв брой време може да бъде употребен този самолен - дали 20, дали 40 години, изясни още военачалник Попов.

Накрая той съобщи, че всички, които са ангажирани с този нелек избор, би трябвало да отсеят предубежденията си и да работят умело.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР