Ще са необходими много повече фактори, отколкото са турбуленциите след

...
Ще са необходими много повече фактори, отколкото са турбуленциите след
Коментари Харесай

Златото да не разчита на изборите

Ще са нужни доста повече фактори, в сравнение с са турбуленциите след междинните избори в Щатите, с цел да бъде "рестартиран " подемът на златото, считат парични мениджъри, сред които е и Стийвън Ланг от "Франклин Темпелтън инвестмънтс ". Ланг акцентира, че опасенията от по-нататъшни лихвени нараствания на Федералния запас ще компенсират всеки временен растеж на търсенето на жълтия метал като избавително леговище. Зелените пари и усложнените връзки сред Щатите и Китай също ще се върнат на сцената като катализатори на "златната " търговия.

Поскъпването на златото, чиито котировки през октомври реализираха първия си от март насам месечен растеж, спря през предходната седмица, откакто постоянният $ и подемът на международните борсови показатели ограничиха търсенето на скъпоценната суровина. Публикуваните при започване на ноември данни в Щатите пък демонстрираха, че хеджинговите фондове са нараснали чистите си залози във фючърси и варианти против жълтия метал, довели до първата му за последните пет седмици загуба.

Експертите от сектора показват, че привлекателността на златото, което не носи лихвени проценти, понижава поради по-високите лихви, а мощният $ лимитира търсенето на скъпия метал като различен актив. И двете сили са съдействали за поевтиняването на златните фючърси с съвсем 6% от началото на годината макар октомврийския си растеж от 1.6%, предизвикан от срутва на международните борсови показатели.

Анализаторите са обединени към базов сюжет, при който щатският напредък ще остане мощен, и лихвите, въпреки и последователно, ще продължат да порастват. Което значи, че цената на златото ще продължи да се върти в кръг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР