"Ще са необходими много години, за да бъдат обезвредени невзривените

...
"Ще са необходими много години, за да бъдат обезвредени невзривените
Коментари Харесай

Години ще отнеме разминирането на Украйна след войната

"Ще са нужни доста години, с цел да бъдат обезвредени невзривените муниции след съветската инвазия. "

Това сподели министърът на вътрешните работи на Украйна, представен от NBC и БГНЕС. Денис Монастирски сподели, че страната ще се нуждае от западна помощ, с цел да се оправи с голямата задача, откакто войната завърши.

„ Огромен брой снаряди и мини са били изстреляни по Украйна и огромна част от тях не са избухнали, те остават под руините и съставляват действителна опасност “, сподели Монастирски и акцентира, че ще отнеме години, с цел да бъдат обезвредени.

В допълнение към невзривените съветски муниции, украинските войски също са сложили противопехотни мини по мостове, летища и друга основна инфраструктура, с цел да попречат на руснаците да ги употребяват.

„ Няма да можем да премахнем мините от цялата тази територия, по тази причина помолих нашите интернационалните сътрудници и сътрудници от Европейския съюз и Съединените щати да приготвят групи от специалисти, които да разминират регионите и оборудванията, които бяха подложени на обстрел “, сподели Монастирски.

Той означи, че друго огромно предизвикателство е оправянето с пожарите, породени от съветските обстрели - има огромен дефицит на личен състав и съоръжение за справяне с пожарите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР