Ще разследваме, ще оповестяваме какво сме събрали и след това

...
Ще разследваме, ще оповестяваме какво сме събрали и след това
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ще разследваме, ще казваме и ще чакаме прокуратурата

Ще проверяваме, ще оповестяваме какво сме събрали и по-късно ще се чака отговор от прокуратурата какво е направила. Обществото е длъжно да знае. Именно това е била задачата на акцията на ГДНП и мотивировката за необходимост с ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков в студиото на Нова телевизия. Иначе следствия потъват в прокуратурата и за тях не се чува нищо. Не се чува нищо, тъй като прокуратурата с изключително внимание следи за ползите на някогашни ръководещи, съобщи Рашков. " Ние нямаме безусловно никаква противоположна информация, а и обществото, какво прави прокуратурата по тези сигнали ".

" При един различен началник на националната прокуратурата, това следствие щеше да бъде увенчано от обвинителни актове. Но в този момент - ние ще проверяваме, ще ги оповестяваме обществено и по-късно ще ги изпращаме в прокуратурата. Да забележим тя какво ще оповести. "

Иначе стана ясно, че за Бойко Рашков не е загадка, че ГЕРБ имат информатори в Министерство на вътрешните работи. Не е и загадка, че ние следствие, само че " въпросът е опасяват ли се от това, което се събира в Министерство на вътрешните работи. "

Като образци той уточни както данните от две следствия за източване на пари за строителството на Автомагистрала Хемус, по този начин и за Националната детска болница. По тези две следствия са разпитани двама някогашни министри, двама най-малко още някогашни министри би трябвало да бъдат разпитани, а Бойко Рашков изброи имената на Ананиев, Ангелов, Нанков и Аврамова. Какво обаче ще се случи, зависи от дейностите на основния прокурор и дали той ще изиска имунитети. Във всеки случай би било редно и да се даде най-малко отговор и в случай че съгласно основния прокурор, доказателствата не са задоволително за искане за събаряне на имунитет.

Има обаче и други - десетки и стотици случаи, които са потънали в прокуратурата, увери Бойко Рашков.

Във всеки случай Бойко Рашков е уверен, че ГДНП не е направила нито едно незаконосъобразно деяние. Незаконосъобразно е обаче изчитането на свидетелски показания обществено, както това е направено от прокуратурата в петък вечерта.

Бойко Рашков не сподели дали следствието се преплита с такова на Европейската прокуратурата - чака да получи още информация в идващите няколко дни.

Рашков сложи акцент върху това, че Васил Божков още не е разпитан и то нито един път по всички обвинявания. Няма никакви законови спънки това да бъде направено, даже и в този момент - има специфичен раздел, който регламентира детайлно това - в главата за особените производства, предложи Бойко Рашков на прокуратурата.

Нужно е прокуратурата да отговори и на въпроса освен за рекета, само че и за това дали дейностите на високопоставените членове на кабинета са имали продължение и подплатяване на законодателно равнище. Именно тук се намесва името на Менда Стоянова, само че нейния арест не е бил плануван през миналата интервенция. Включването на името й е елементарна неточност, която не е съзнателна.

" Само тези отговори ще дадат изясненост дали Васил Божков, който се крие в Дубай, има учредения. "

На въпрос ще бъде ли разпитван още Борисов, Бойко Рашков съобщи, че това зависи от прокуратурата. " Ние щяхме да продължим да събираме доказателства, в случай че не бяхме брутално спрени от прокуратурата. " Иначе се базира на думите на Осман Октай, че карцерът на Борисов е просрочен с две години. Бойко Рашков отхвърли да разяснява думите на Борисов, че в случай че бъде задържан, ще го канонизират. " Не желая да разясня, наподобява ми безпределно неуместно. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР