Ще разпоредя на Горанов и ще оттеглим наредбата за касовите

...
Ще разпоредя на Горанов и ще оттеглим наредбата за касовите
Коментари Харесай

Бойко Борисов се скара на бизнеса заради недоволството за касовите апарати

" Ще разпоредя на Горанов и ще оттеглим наредбата за касовите апарати, само че на следващия ден ще напишете, че страната не си извършва функционалностите. Кое да създадем!? "
Това послание към бизнеса направи министър председателят Бойко Борисов по мотив недоволството на хотелиерите и ресторантьорите против новата разпоредба за внедряване на нови касови апарати и програмен продукт.
Те предизвестиха, че на следващия ден ще стачкуват пред Народното събрание поради наредбата. Настояването им е противоречивите текстове да се изчистят, както и да спре запечатването на обекти без потвърдена виновност . Според тях Данък добавена стойност ставката в сектора би трябвало да намалее от 20 на 9%.
„ Когато страната извършва своите функционалности, внезапно става огромен проблем. Никой не погледна за какво Гърция и Турция имат повече туристи от нас? Те имат отношение към туристите, като това е единствената причина, единствено че на тази тематика не желаеме да си приказваме, тъй като не е готина “, уточни министър председателят.
„ В България всичко би трябвало да е без пари, а в Сърбия и Гърция си плащаме за автомагистрали, даже до Солун сложиха още една такса от две евро, за която българите не се оплакаха и си заплатиха, само че у нас страната ни е длъжна. Когато отидете в заведение в Европа ви дават касови бележки, а в какъв брой ресторанта в София ви дават касова записка? “, попита Борисов.
„ Ресторантьорите споделят: „ Намалете ни ДДС-то на 3%, тъй като другояче ще банкрутираме “. Искате да отидете на черно да си купувате домати, краставици, месо? Добре, ще разпоредя на Горанов и ще оттеглим наредбата, само че на следващия ден ще напишете, че страната не си извършва функционалностите. Кое да създадем!?
Колко новаторски е този бизнес, че оборотите му доближават до Макао и се връщат отново в България? “, попита министър председателят. и
Той се обоснова, че държавното управление би трябвало да има повече пари за пенсии и приходи, в резултат на което получават въпроси дали са задължили дребния и междинен бизнес.
Приоритетите на държавното управление за 2020 година е тематиката на изявлението на премиера Бойко Борисов пред участниците и гостите в 14-тото издание на срещата на държавното управление с бизнеса, проведена от " Капитал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР