Ще разговарям с МВР да получим своевременно по-бързо информацията. Това

...
Ще разговарям с МВР да получим своевременно по-бързо информацията. Това
Коментари Харесай

Караниколов ще настоява за по-бързо представяне на доклада за Емко

Ще беседвам с Министерство на вътрешните работи да получим навреме по-бързо информацията. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов след среща с група от протестиращите от „ Емко “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Конкретният ми ангажимент към всички е, че в случай че в констатациите няма нещо, което да заплашва живота и сигурността на популацията и на служащите, персонално незабавно ще желая да се върне действието на спряния лиценз за импорт и експорт. От тук нататък ще имаме разговор по всички други тематики, които поставихме, в това число и по нормативната база “, съобщи Караниколов. Той уточни, че разговорът по нормативната база ще бъде с всички производители във военнопромишления комплекс.

По-рано през днешния ден преди митинга на оръжейниците, от икономическото министерство подсетиха, че решението лицензът за импорт и експорт на компанията да бъде спрян за период от 6 месеца е на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност. На 25 септември 2017 година там е получено писмо от Главна дирекция „ Национална полиция “, в което се декларира, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври. Ангажимент на съпредседателите на Съвета е на 6 октомври да бъде свикано изключително съвещание, на което да бъде прегледан отчетът и в случай че нередностите са отстранени, лицензът на компания „ Емко “ да бъде възобновен.

След срещата през днешния ден икономическия министър сподели, че ще приказва, „ в случай че може още на следващия ден отчетът да е показан “. „ Веднага щом имам отчет, имам спогодба какво ще създадем и междуведомственият съвет ще бъде призован изключително при всички положения. Разчитайте на това, само че преди този момент имам и един различен ангажимент “, сподели Караниколов пред репортерите.

„ Направихме позитивна крачка. Крачка към разговор, което от дълго време желаеме и в случай че разговорът продължи, аз не преставам да храня очаквания, че всеки проблем сред нас и българското държавно управление ще бъде решен. Няма по-ценно, стойностно и вярно нещо от разговора, без значение какви несъгласия има сред две страни. Ето започнахме разговор, по тази причина благодаря на министъра. Поети са избрани задължения по метода, по който дружно действаме. А той е, да бъде справедлив метода на отношение към нас “, сподели Славчо Димиев - шеф обособено произвеждане в цех на „ Емко “ в Трявна. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР