Ще разчитаме на партиите от четворната коалиция за формиране на

...
Ще разчитаме на партиите от четворната коалиция за формиране на
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Разчитаме на разум от страна на ИТН

" Ще разчитаме на партиите от четворната коалиция за образуване на държавно управление. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и секретар на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова пред Euronews Bulgaria.

" Първо ще уточним политиките, ще забележим дали всички обединения, с които ще седнем да преговаряме за държавно управление, ще припознаят програмата, която беше направена единствено преди две седмици, и чак тогава ще се приказва за имена ", посочи тя.

Анастасова напомни позицията на Българска социалистическа партия - кабинетът да е политически, а не експертен, с цел да се носи ясна политическа отговорност.

" Демократична България " са сериозен и предвидим сътрудник. Ние имаме с тях своите идеологически разлики, правили сме взаимни отстъпки, само че държат на думата си по този начин, както ние държим на думата си. Работихме добре с тях и се надяваме да продължим ", сподели Анастасова.

Според нея сплотяващото някогашната управническа коалиция е била битката с корупцията и остарелия модел на ръководство, и това би трябвало да продължи и отсега нататък.

" Това държавно управление едвам стартира, а единствено в границите на първите три месеца сме преди всичко в Европа по растеж на производството. Това е вследствие на спрени кранчета и обири ", уточни още Ирена Анастасова.

" Надявам се на разсъдък от страна на " ИТН ". Те пристигнаха в политиката на гребена на вълната за битка с корупцията. Ако желаят да отидат в небитието като политическа мощ, ще се откажат. Но не считам, че това ще се случи. Трябва да се сниши и тонът на нелицеприятните диалози сред " Продължаваме промяната " и " ИТН ", тъй като залогът не е оцеляването на едната или другата политическа групировка, а превъзмогването на сериозните рецесии пред България ", разяснява националният представител от левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР