Ще растем заедно с партньорите, казва Оана ПипероваНашата стратегия е

...
Ще растем заедно с партньорите, казва Оана ПипероваНашата стратегия е
Коментари Харесай

SoftwareOne: Всичко минава в облака

Ще растем дружно с сътрудниците, споделя Оана Пиперова

„ Нашата тактика е да се фокусираме в такива услуги, които оказват помощ на клиентите оптимално да употребяват клауд решенията ”, сподели Оана Пиперова, управител на SoftwareOne България (фото: TechNews.bg)

Много повече услуги и най-много облачни ще получат бизнес клиентите в България, вследствие на придобиването на Comparex от SoftwareOne – два от водещите колегата на Microsoft в световен мащаб.

„ Вече сме швейцарска компания, два пъти по-големи и се надявам да ви предоставяме доста повече услуги ”, съобщи на среща с сътрудници Оана Пиперова, управител на новата компания SoftwareOne България, която поема и уголемява активността на Comparex България.

Тя акцентира значимата роля на сътрудниците, с които компанията дружно ще се развива в гонене на още по-високи цели на пазара за ръководство на софтуерни и облачни услуги. Най-успешните от тях в няколко категории – Enterprise, SMB, Office 365 и дебютен сътрудник – получиха награди на срещата в Литературен клуб Перото в НДК нощес.

Интеграцията на новите услуги на SoftwareOne в досегашното портфолио на Comparex ще става последователно. „ Необходимо е време, тъй като това са два от най-големите сътрудници на Microsoft в света. Профилите и тактиката им са сходни, тъй че не се чакат доста промени, като се изключи че ще предлагаме два пъти повече услуги и ставаме два пъти по-силни ”, сподели Пиперова.

Най-успешните сътрудници на Comparex, към този момент SoftwareOne, получиха награди на среща в Литературен клуб Перото в НДК (фото: TechNews.bg)

По нейните думи, в този момент компанията има доста повече клиенти на световно равнище, включително в Северна и Южна Америка, както и в Близкия изток, и ще може да ги обслужва във всяка точка на света, където SoftwareOne има офиси. Компанията ще може да разчита на мощна районната поддръжка с механически запаси и консултанти, с помощта на структурата от офиси Global Delivery Services на няколко места в света, най-близкият от които е в Румъния.

Новите услуги са свързани с поддръжка на клауд решения, образование на потребителите по какъв начин оптимално да се употребяват облака, решения за бекъп в облака, Azure сигурност – все услуги, които до момента Komparex не оферираше. „ Ще избираме тези услуги, които са най-подходящи за нашия пазар и клиентите ”, разясни Оана Пиперова.

Стратегията на компанията е да създава и прибавя услуги, които са свързани с портфолиото на Microsoft и в частност – облачните услуги. „ Всичко минава в клауда и Microsoft към този момент предлага доста разнообразни способи за достъп до тези услуги. Нашата тактика е да се фокусираме в такива услуги, които оказват помощ на клиентите оптимално да употребяват клауд решенията на Microsoft ”, сподели мениджърът на SoftwareOne България.

Бъдещето е „ облачно ”… (фото: TechNews.bg)

Тенденцията за преход към облака трансформира и фокуса на компанията. „ Ние се превърнахме от снабдител на лицензи [за софтуер], както бяхме познати преди, в сътрудник за управлeние на [софтуерни и облачни] услуги. Предлагаме тези услуги на нашите сътрудници за оптимално потребление на облака, както и доста решения, ориентирани към бизнеса ”, уточни Оана Пиперова, като добави, че към самите ИТ компании към този момент има доста по-големи условия от бизнеса.
още по тематиката
Целите и проектите за тази година, белязана от развой на ребрандиране и интеграция на нови услуги, остават високи, както е било в активността на Comparex и до момента. „ Винаги задачите ни са били амбициозни и ще не престават да са такива ”, сподели в умозаключение Оана Пиперова.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР