„Ще работя за това образованието и културата да стоят високо

...
„Ще работя за това образованието и културата да стоят високо
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС

„ Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на Европейски Съюз. Смятам, че е пристигнало време комисарят, отговарящ за цифровите технологии, да дава отговор и за образованието. Повече от всеки път дигитализацията е в учебните заведения. Тя е и за учителите. Нужно е младежите да схванат, че цифровите технологии не са единствено опция, а в тях се крие и риск. Трябва да се борим с езика на омразата и да продължим да работим за това децата да имат едно безвредно интернет пространство “. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за изборите за Европейски парламент Мария Габриел в Перник.

Тя акцентира, че ще продължи да работи и за изкуствения разсъдък, основан на строги етични правила и най-високите стандарти за отбрана на персоналните данни. „ Ще продължа и идеята за почтено място на дамите в нашето общество. Получих самопризнание за работата си по тематиката в Европейския парламент, когато бях оповестена за „ Евродепутат на годината “ точно в категорията за тъждество сред половете. Продължих идеята и като комисар, отстоявайки нуждата от по-голямо посланичество на дамите в цифровия бранш. Европейски Съюз нямаше тактика за дамите преди 2 години. Днес към този момент имаме такава с съответен проект за деяние. Но най-важното – ще продължа да работя за България. Знам по какъв начин се пази народен интерес в границите на общоеропейския. България има своето основно място в изработването на европейски политики и ще го не отстъпвам “, акцентира лидерът на листата на партия ГЕРБ. Тя насочи апел всички на тези избори да бъдем дейни.



„ Това ще значи, че България е деен участник във вземането и използването на решенията на Европейски Съюз. Това ще значи още, че споделяме „ не “ на България в периферията на Европейски Съюз, „ не “ на двойните стандарти и на Европа на няколко скорости. За да го реализираме, бюлетината е с номер 12 “, уточни Мария Габриел. Тя участва на откриването на любителски шампионат по тенис по двойки, проведен от Политическа партия ГЕРБ-Перник. Мария Габриел приветстваха участниците от в спортната конкуренция, измежду който бяха зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, зам.-кметът Денислав Захариев и най-младият кмет в пернишко Емил Костадинов. „ Спортът е здраве, само че спортът е и дух! Нека покажем, че това е България, която може да спортува и посредством спорта калява своята воля и дух “, сподели още лидерът на листата на партия ГЕРБ.



Сред формалните посетители на шампионата бяха още регионалният координатор на политическата мощ в Перник Вяра Церовска, националният представител доктор Александър Александров и ръководителят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Награждаването на призьорите ще бъде в късния следобяд. За спечелилите са обезпечени купи, грамоти и медали.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР