Ще работя с енергия и решимост за постигане на споразумение

...
Ще работя с енергия и решимост за постигане на споразумение
Коментари Харесай

Джонсън обеща да постигне споразумение с ЕС преди 31 октомври

Ще работя с сила и решителност за реализиране на съглашение за Brexit преди Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври. Това даде обещание английският министър председател Борис Джонсън в телефонен диалог с немската канцлерка Ангела Меркел. Двамата ще обсъдят въпроса на среща в коридорите на Организация на обединените нации в Ню Йорк идната седмица.

"Обединеното кралство и Европейският съюз се договориха да ускорят напъните за реализиране на съглашение, което да не включва защитен механизъм за ирландската граница и което английският парламент да може да поддържа ", сподели Джонсън.

Междувременно Върховният съд в Лондон стартира през днешния ден да разисква законно ли е оспорваното решение на премиера Борис Джонсън да спре работата на Народното събрание за повече от месец, което съперниците му възприеха като опит да наложи Brexit без съглашение.

44 дни преди избрания период за излизане на Англия от Европейския съюз, сюжетът на Brexit без договорка на Борис Джонсън остава прекомерно евентуален макар някои тревожни прогнози на личното му държавно управление за дефицит на храни, медикаменти и рискове от публични разтърсвания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР