Ще работим съвместно с Facebook. Със сигурност ще растем в

...
Ще работим съвместно с Facebook. Със сигурност ще растем в
Коментари Харесай

Скоро Facebook ще работи с TELUS в София, а според проучване на TELUS младите искат гъвкаво работно време

" Ще работим взаимно с Фейсбук. Със сигурност ще растем в София в партньорство, само че повече елементи на този стадий не можем да дадем, поради клаузи за конфиденциалност ". Това съобщи пред Актуално Кристина Иванова, вицепрезидент " Операции " на TELUS International Europe за България . Помолена да каже най-малко по кое време Фейсбук ще проработи от София , тя заяви, че идващите седмици се чака да започват взаимно работа, само че не посочи друго, с изключение на, че няма да е идната седмица. " Няма да имаме опция да споделяме повече елементи ", сподели тя.
Делът на младежите, които работят до момента в който учат в България, е към момента невисок спрямо други страни, разяснява Кристина Иванова. По думите ѝ младежите в действителност не знаят какви благоприятни условия имат за работа и се ориентират към хотелиерство, ресторантьорство, без да търсят толкоз кариерно развиване, колкото заплата. " Трябва да ни тормози тази наклонност, тъй като за младежите има от ден на ден благоприятни условия за развиване на хубава работа и на трудов контракт, което за жалост те не регистрират, а първата работа в действителност има значение ", сподели тя.
Запитана по какъв начин да се преодолее тази неинформираност, тя показа опита на TELUS – " ние като компания предоставяме информация и на младежите и на техните родители какви са опциите в нови промишлености като нашата. Нашата промишленост е нова, едвам в последните десетина години се развива и предлага извънредно положителни благоприятни условия и придобивки, образования, които младежите могат да преминат и това да им сътвори доста положителни вероятности в бъдещето ".
Кристина Иванова заяви още, че компанията провежда много акции за завръщане на българите в страната и полемики по проблематиката. " Нашата роля е по-скоро да стартира този разговор. Естествено, че без помощта на страната ще ни е доста мъчно ", добави тя.
TELUS International Europe подхваща скоро просветителна акция , ориентирана основно към младежите, които приключват учебно заведение. “ Повечето младежи стартират първата си работа директно откакто завършат гимназия или стартират образование в университет, тъй че нашата акция ще е повече ориентирана към гимназиите, с цел да им да дем повече информация за опциите които съществуват за тях, разясни Иванова. Тя акцентира, че това, което липсва в нашата просветителна система, е практическият опит, а TELUS предлага работа на гъвкаво работно време и задълбочаване и разширение на знанията. Целта е младежите да придобият нови професионални учения, които да им оказват помощ и в интервала на тяхното обучение.
19-годишен студент по право, който работи в компанията като телеагент на 4 часа при гъвкаво работно време показа, че е доста удовлетворен, защото работата му е виновна и забавна, също така практикува двата си езика – немски и британски.
87% от младежите у нас биха желали да работят на гъвкаво работно време. Това демонстрират резултати от представително национално изследване инициирано от TELUS International в България, което беше показано пред публицисти в офиса на компанията.
Статистиката демонстрира още, че 41% от интервюираните младежи одобряват, че първата работа всекидневно е в обслужващата сфера, ниско заплатена и непрестижна, като не способства за развиване на особени умения.
Малко от младежите и техните родители са осведомени с алтернативата, която аутсорсинг промишлеността (business process outsourcing – BPO индустрията) предлага за първа работа на младежите, в която те да практикуват изучаваните от тях езици, както и да се развиват професионални умения.
Проучването беше показано като част от началото на самодейност на TELUS International, която започва за да запознае младежите с опциите за работа в аутсорсинг бранша, който е с едни от най-бързите темпове на растеж у нас.
Компанията е най-големият шеф в него с над 3000 чиновници в София и Пловдив. Сред клиентите й са едни от най-големите софтуерни марки и интернационалните компании в света, а междинната възраст на чиновниците ѝ е 25 години. Над 70% от мениджърите са почнали кариерния си път в нея от най-ниската стартова позиция.
„ Чрез акцията „ Твоята първа работа има значение “ ние се стремим да повлияем трайно върху настройките на младежите и техните родители към първата работа и нейната значимост “, разяснява Юлиян Милев, вицепрезидент „ Финанси “ на TELUS International Europe. Специално за младежите, търсещи работа компанията е основала уебсайт „ Твоята първа работа има значение “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР