Ще работи за утвърждаване на института като двигател на иновациитеУчастието

...
Ще работи за утвърждаване на института като двигател на иновациитеУчастието
Коментари Харесай

Саша Безуханова влезе в борда на EIT

Ще работи за одобряване на института като мотор на нововъведенията

„ Участието ми в борда на EIT e привилегия и огромна отговорност “, сподели във връзка избирането си Саша Безуханова (снимка: Move.bg)

Европейската комисия избра Саша Безуханова, създател и ръководител на платформата Move.bg, за член на Борда на Европейския институт за нововъведения и технологии (ЕИТ), отчитайки приноса й към цифровата промяна и обществените нововъведения в България и Европа.

Заедно с нея в Борда на ЕИТ влизат Барбара Новаковска – ръководещ шеф на Полската асоциация за дялово финансиране и рисков капитал, и Лаима Кауспадиене – специалист по предприемачество, софтуерен трансфер и иновационни екосистеми в Литва.

„ Жените играят основна роля в стимулирането на нововъведенията и предприемачеството в Европа. Днес вършим огромна крачка напред, с цел да разпространяваме техния гений, творчество и опит: повече от две трети от членовете на управителния съвет на EIT в този момент са #WomenLeaders – крайъгълен камък за EIT “, съобщи Тибор Наврачич, еврокомисар по образованието, културата, младежта и спорта.
още по тематиката
Бордът на ЕИТ е ръководещият орган, който дефинира стратегическите посоки на организацията, и управлява активността по подбора, определянето и оценката на Общностите за нововъведения (Knowledge and Innovation Communities).

„ Участието ми в борда на EIT e привилегия и огромна отговорност “, сподели във връзка избирането си Саша Безуханова. Тя има вяра, че с опита си в поддръжка на развиването на цифровата еко-система в България и Европа, стимулиране на женското предприемачество и водачество и новаторския метод на Move.bg ще способства за одобряване на стратегическите посоки на EIT като мотор на новаторска Европа.

Европейският институт за нововъведения и технологии е самостоятелен орган на Европейски Съюз и ръководи бюджет от 2,7 милиарда евро за финансиране на иновационни планове. Общността на ЕИТ сплотява над 1000 организации – близо 600 компании в това число МСП, към 200 университета, над 150 научно-изследователски центъра и повече от 80 града, райони и Неправителствени организации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР