Ще проведа задълбочен разговор с премиера на България Николай Денков,

...
Ще проведа задълбочен разговор с премиера на България Николай Денков,
Коментари Харесай

Кои ще са основните теми между Зеленски, Денков и Радев?

Ще проведа изчерпателен диалог с премиера на България Николай Денков, заяви в обществените мрежи украинският президент Володимир Зеленски след кацането си в София.

Той добави, че ще се срещне и с президента Румен Радев, политици и публицисти.

Военната помощ, евроатлантическата интеграция на Украйна, срещата на върха на НАТО и гаранции за формулата за сигурност са измежду главните тематики, посочи Зеленски.

Sofia. Bulgaria????????. I will hold substantial talks with Prime Minister Nikolai Denkov, meet with President Rumen Radev, government officials, parliamentarians, politicians, and journalists. Defense support,???????? Euro-Atlantic integration, the Summit, security guarantees, and…
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде през днешния ден на еднодневно посещаване в София. В Министерския съвет той ще беседва с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с управленията на парламентарните групи, вносители на плана на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката.

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР