Ще провалят ли ли талусните растения, както още се наричат

...
Ще провалят ли ли талусните растения, както още се наричат
Коментари Харесай

Нашествие на водорасли по карибското крайбрежие на Мексико

Ще провалят ли ли талусните растения, както още се назовават те, туристическият сезон в страната?

Добре пристигнали в Пуето Морелос, един от най-популярните курорти по карибското крайбрежие на Мексико. Тази година обаче вместо снежнобял пясък и лазурно синя вода, туристите са сюрпризирани от... водорасли. Има ги както на брега, по този начин и в морето. Не са опaсни, споделят експертите, само че много неприятни, им дават отговор почиващите.
Иван Родригез, Колумбия: Истината е, че малко пречи на плажуването, тъй като би трябвало да си специалист, с цел да намериш чисто място. Но би трябвало да разберем, че водораслите са нещо естествено. Леонид, Израел: Проблем е. Защото желая да отидем до морето, да поплуваме, само че водата е доста мръсна, а и миризмата е ужасна. Хората през целия ден чистят.  "Зелена светлина ": Завеси от водорасли
Забравете за цвета, шарките и материята на завесите. В бъдеще не те ща са от голяма важност. Модните трендове ще се диктуват от способността им да пречиств...

Не за първи път по карибското крайбрежие на Мексико има водорасли. Проблемът обаче е в количеството им.
Педро Пабло Пераса, туристически кооператив Пуерто Морелос: Различно е всяка година, само че през последните няколко от ден на ден водорасли стигат до брега. Местните управляващи работят и се почиства. Включи се и локалният бизнес.
Решение на казуса с талусните растения се търси както на локално, по този начин и на национално равнище. От туристическия отрасъл показаха опасения, че водораслите ще застрашат съществено сезона. Според президента на страната Андрес Обрадор, това не главен проблем в бранша. Въпреки това държавното управление ще отдели 2 милиона и 700 хиляди $ за строителството на 4 специфични лодки, чиято цел ще бъде да отстраняват водораслите. Обмислят се и специфични бариери, които да попречват стигането им до брега.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР