Ще протестираме до дупка, докато бъдат съборени всички незаконни къщи

...
Ще протестираме до дупка, докато бъдат съборени всички незаконни къщи
Коментари Харесай

Войводиново: Ще протестираме, докато паднат циганските къщи

Ще протестираме до дупка, до момента в който бъдат съборени всички противозаконни къщи в махалата. Това споделиха жителите на Войводиново, които за втори следващ ден се събраха пред църквата, с цел да изразят своя яд и възмущения поради пребития командос.

Хората упорстват и да бъде променено обвиняването против причинителите - братята Асен и Борис Пакетови.

Според протестиращите те са желали да убият военнослужещия Владимир Димов. В момента причинителите са привлечени към наказателна отговорност за причиняване на междинна телесна щета.

Сред недоволните са и кметът на община Марица Димитър Иванов и управникът на селото Димитър Тосев.

" Комисия разказа 15 рискови постройки в ромската махала, които би трябвало да бъдат бутнати, следва да сключим контракт с компания ", изясни Димитър Иванов.

Комисия от специалисти е открила още други 16 противозаконни издигнати жилища, които също подлежат на унищожаване. Там обаче ще се следва законоустановената процедура - връчване на констативни актове на притежателите им и основаване на актове за срутване, което може да се апелира.

Войводиново продължава да е под полицейска блокада. На място са жандармеристи и спецсили, които би трябвало да подсигуряват публичния ред.

Ромската махала е пуста. Според локалните ромите са се разбягали от боязън. Празна махала видя и през днешния ден вицепремиерът Каракачанов при визитата си в селото. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР