Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на гражданите

...
Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на гражданите
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на гражданите в държавата

Ще продължим напъните си за възобновяване на доверието на жителите в страната. Повярвайте ми, това е най-трудната задача. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев при встъпването в служба на служебния кабинет.

Ето и словото му:

Един президентски декрет или нормално болшинство в Народното събрание не могат да те създадат министър или министър-председател.

Да, официално, назначението или парламентарната поддръжка да заемеш тази висока позиция в страната зависи от избора на президента или политическите сили, само че министър се става след първото управническо решение, след първия конфликт с ползи, разнообразни от публичния интерес, след първата преодоляна рецесия, след първите договаряния, в които не си отстъпвал на милиметър от интереса на България. След първата позволена и осмислена неточност.

До през вчерашния ден бяхме 100-тното държавно управление на България. Днес сме 101-ото. И повода за това е единствено една - 48-ото Народно заседание, макар декларираната упоритост и проява на форми за разговор, не съумя да излъчи постоянно държавно управление, подкрепено от устойчиво парламентарно болшинство.

Да си министър втори мандат има едно съществено преимущество - към този момент знаеш какво следва и си подготвен за втория сезон на политическия Сървайвър.

Имаме опита на първия мандат - знаем какво следва, още повече че офанзивата против някои от нас даже не изчака предизвестения завършек на 48-ото Народно заседание. Ще бъдем упреквани за провали, ще бъдем посочени като виновници за несбъднали се промени. Ще носим отговорност за решения, за които пълномощия има единствено Народното събрание.

Вчера чух какво чакат от нас някои към този момент някогашни народни представители. Като първи министър имам правото и привилегията да кажа на българските жители какво да чакат от нас в идващите месеци:

Ще продължим да вършим отговорно и транспарантно работата, за която сме определени и назначени от президента на Република България.

Ще запазим спокойствието и рационалния разговор в публичните връзки.

Наш приоритет в идващите 2 месеца ще бъде организацията и подготовката на почтени, демократични и свободни избори. И този път Централната изборна комисия може да разчита на подпомагане и поддръжка от страна на държавното управление за справяне с компликациите, които се обрисуват вследствие на измененията в Изборния кодекс, гласувани от болшинството от народните представители в 48-ото Народно заседание.

Както предходната година, по този начин и в този момент, няма да участваме в предизборната акция. Това не е нашата сцена.

Ще подминаваме дребните политически провокации, само че ще сме безкомпромисни с лъжите.

Няма да участваме в издълбаването на нови разграничителни линии.

Ще продължим напъните си за възобновяване на доверието на жителите в страната. Повярвайте ми, това е най-трудната задача.

Уважаеми Господин Президент, и в този мандат във всичките си дейности ще съблюдаваме Конституцията и законите на страната и ще се ръководим от ползите на българските жители.

Колеги, поисквам Ви триумф!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР