Ще продължим с подкрепата към българския бизнес. До седмица стартира

...
Ще продължим с подкрепата към българския бизнес. До седмица стартира
Коментари Харесай

До седмица започва програма за подкрепа за енергийна ефективност на малки и средни предприятия |

Ще продължим с поддръжката към българския бизнес. До седмица започва стратегия за поддръжка за енергийна успеваемост за дребни и междинните предприятия в размер на близо 140 млн. лева, съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при откриването на районен конгрес " Инвестиции и нововъведения " в Благоевград.

Форумът е проведен от община Благоевград и Американския университет у нас. 

По думите му новаторските и високотехнологични компании са освен най-бързо растящите, само че и най-устойчивите в сложната икономическа обстановка в Европа и по света, като те са и в основата на устойчивия стопански напредък у нас.

" Министерството на нововъведенията и растежа ще влага още в стартъпите, фирмите в напредък и в индустриални зони за привличане на вложения ", сподели още той. 

Даниел Лорер акцентира, че приоритет в работата на министерството е и усилване на връзката у нас сред образованието и бизнеса. Министърът съобщи, че в идващия програмен интервал ще се отделят средства за стимулиране обмена сред просвета и бизнес.

" От една страна да бъдат насърчени фрагментите, които основават интелектуална благосъстоятелност, а от друга компании, които имат потребност от университетски разработки, с цел да основават по-умни артикули ", съобщи той.

От думите му стана ясно, че през април ще бъде открит в София Институт за изкуствен интелект, като това ще притегли компании от бранша на високите технологии.

Според Лорер зелен преход и цифровизация са главните пера, в които ще бъдат вложени средства по идните оперативни стратегии.

Министърът на нововъведенията и растежа уточни, че е извънредно значимо да се предизвиква дигитализацията измежду компаниите в България и добави, че всеки, който следи новините от Украйна, схваща за какво и зеленият преход е нужен.

" Не единствено от екологична позиция, само че и от позиция на суверенната самостоятелност на всяка една страна ", изясни той.

На форума дружно с кмета на Благоевград Илко Стоянов бяха разисквани още опциите за вложения и развиването на нововъведенията в района на Благоевград. В него участваха над 20 интернационалните компании, ученици на АУБ и сполучливи в сферите си представители на компании, измежду които първата българска компания за един милиард $, както и представители на университетските среди, локалната власт и дипломатическия корпус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР