Ще продължим разговорите с политическа партия ГЕРБ за съвместно явяване

...
Ще продължим разговорите с политическа партия ГЕРБ за съвместно явяване
Коментари Харесай

СДС ще преговаря с ГЕРБ за съвместно явяване на изборите

Ще продължим диалозите с политическа партия ГЕРБ за взаимно явяване на изборите през юли. Има нюанси в договарянията, които предстоят. Надявам се, че ще намерим правилните отговори и ще бъдем дружно. Това съобщи в ефира на ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. 

Относно други вероятни обединения, Христов изясни, че вариантите са две - коалиция с Патриотично-консервативния блок и " Демократична България ", въпреки че диалозите с Демократична България преди две години са били спрени точно от тях. 

" Ние направихме не неприятен резултат, имаме капацитет от още 10-15 хиляди гласа, само че даже и с него това не е задоволително, с цел да прескочим бариерата, ние ще бъдем по-скоро рационални, в сравнение с прочувствени, желаеме нито един десен глас да не бъде изгубен, тъй че ще намерим формула за съдружно явяване, с цел да не бъдат изгубени тези гласове ", сподели Христов. 

Той съобщи, че Съюз на демократичните сили няма да изиска повече места от това, което биха могли да допринесат. " Очакваме по-предни места и ще водим договаряния в тази посока. Преференциите, които бяха употребени, бяха над 50%, това е благородно съревнование ", разяснява още Христов. 

Съюз на демократичните сили няма терзания от позиция на проверките на предходното ръководство, съобщи Христов. " Ако някой е позволил неточности, има си процедури, органи, които се занимават с това нещо, а не такива шумни комисии, които бяха основани с предизборна цел ", счита Христов. 

Румен Христов смята, че дейностите на президента Румен Радев са като на кандидат-президент и при всички положения той ще се опита да се възползва от това.

Председателят на Съюз на демократичните сили съобщи, че с ГЕРБ не са коментирани разновидности за претендент за президентските избори. " Бяхме се договорили, че нещата в случай че потръгнат ще бъдем дружно един цялостен цикъл от избори, затваряме цикъла с президентските избори и допускам, че отново ще бъдем с тях ", съобщи Христов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР