„Ще продължим мярката 60/40 за още два месеца в рамките

...
„Ще продължим мярката 60/40 за още два месеца в рамките
Коментари Харесай

Правителството обяви мерките за икономиката

„ Ще продължим мярката 60/40 за още два месеца в границите на нотифицирания размер на държавната помощ”, разгласи на брифинг в Министерски съвет служебният вицепремиер Гълъб Донев.

„ Мярката е нотифицирана с размер на помощта от 1,5 милиарда лева Към момента изразходваният запас е малко над 1,4 милиарда лева С остатъчния запас можем да продължим тази мярка с някои корекции в границите на допустимото. Всичко това ще стане, откакто получим отговор от Департамент „ Държавни помощи” към Европейската комисия. След техния отговор ще продължи разговора с работодателските и синдикални организации, с цел да се откри най-хубавият формат на мярката”, разясни Донев.

Той уточни, че идната седмица ще се организира Национален съвет за тристранно съдействие, на който ще бъдат разисквани параметрите на 60/40.

„ В същото време продължаваме разговора със обществените сътрудници за създаването на нови ограничения, които да бъдат нотифицирани пред Европейска комисия за интервала след септември до края на годината по този начин, че българският бизнес и българските работещи при равни други условия да се употребяват от опциите, при които са предоставени с краткотрайната рамка за държавните помощи и да бъдат на конкурентни позиции и конкурентно равнище с работодателите от страните-членки на ЕС”, добави служебният вицепремиер.

Гълъб Донев регистрира равномерен преход от затваряне на стопанската система към възкръсване и преход към възобновяване.

„ В страната се усеща равномерен преход Тези данни удостоверява и равнището на безработицата, което към 2 юни 2021 година е 5,65%, като на годишна база 2 юни 2020, 2 юни 2021 година е понижение с 30% в равнището на безработните лица в страната. Нивото на безработица и претовареност е един от критериите, за които съдим за възобновяване на стопанската система. След като с равнището от 2,6% се върнахме в месеците преди рецесията, преди март 2020 г, това доста ясно демонстрира, че стопанската система върви към възобновяване и възвръщане на естествените обороти и равнища на заетост”.

Министър на стопанската система Kирил Петков пък добави, че държавното управление ще употребява насъбрания голям запас в банките, с цел да подкрепи дребните и междинните предприятия. Това ще стане с гаранционна стратегия, която ще бъде в размер над 2 милиарда лева
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Катаджия стопира чисто ново порше и споделя на лидера: - Направихте нарушаване. Трябва да платите санкцията. - Нямам пари. Заплатата ми е 200 лв.. -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПървоначалната инспекция на случая е посочила, че дамата е работила без трудов договорНередности са открити и при ремонта на сектор от Автомагистрала „ Марица “, в региона на Свиленград, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “ " Близнакът на Земята " в действителност е радикално друг от неяОмбудсманът обръща внимание и на съображенията на Съда на Европейския съюзВ Монголия за " кървавия барон " се написа доста. Кой е тойЗад него се крият най-различни обстоятелства. Вижте:Генерал-майор Златко Златев е водач с дълготраен летателен и методически опитМинистерството ще ревизира сигнали и в други болнициСвръхчувствителността към горчивата храна е обвързвана с огромен брой рецептори, които укрепват естествената отбрана против инфекцииБащата на Протасевич разяснява, че му е било мъчително да гледаПрекъсването на водоподаването е поради ремонт на аварирал водопроводКакво може да чакаме през такива дниСъщият модел се кичи с купата „ Най-бърз триколесен електрически автомобил в света ”.Повечето от тях са в сферите на ИТ, телекомите и авиациятаКогато преди 60 години на немския пазар се появяват първите противозачатъчни хапчета, те се изписват единствено на омъжени дами и единствено с експлицитното единодушие на брачна половинка. Но половата гражданска война бързо опустошава тези визии   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР