Ще продължи ли да съществува известният български сайт за разследваща

...
Ще продължи ли да съществува известният български сайт за разследваща
Коментари Харесай

Възможно ли е Биволъ да спре да съществува?

Ще продължи ли да съществува известният български уебсайт за проверяваща публицистика " Биволъ "? Този въпрос внезапно мъчително се трансформира в изключително настоящ след публикация в EuroChicago на Давид Мавродиев, в която се споделя, че основателят и притежател на уеб страницата Асен Йорданов има намерение да емигрира.
Защо? Посочената в материала причина е институционален напън. " Засипват го с преписки, инспекции, следствия и проверки. Първата проверка от Национална агенция за приходите, по неизвестен донос, не открива нередности. Поради тази причина следва нова, отново по анонимка до прокуратурата, и по този начин до безспир. Или, до момента в който не се откри нещо, за което да се заловен. Към днешна дата проверките са към този момент 5. Физически не се устоя. За душевен да не приказваме. Тежестта на натиска отеква с цялостна мощ и върху брачната половинка на моя другар. Тя също изцяло почтено е подложена на гнет от държавните институции. В XXI век, в страна член на Европейски Съюз, с искания за народна власт. Ревизорите ревизират и нейния бизнес, както и всички, с които е работила през годините. Репресия в деяние. Това е новата институционална бухалка. Вече няма лагери за дисиденти, а има поръчкови проверки, нямащи край. Бройката им е нереална големина, клоняща до безконечност. Крайните периоди също. Мъчението с китайската капка е за предпочитане, тъй като при него водата все в миналото свършва, за разлика от поръчковите инспекции у нас.Та, приятелят ми счита да закрие своята медия. И да си тръгне безшумно от родината. Заради спокойствието на детето. Заради здравето на жена си. Заради своите нерви, които са на лимита ", написа Мавродиев.
Самият Асен Йорданов, много многозначително, е разгласил следния пост в персоналния си профил във Фейсбук:

Actualno.com се свърза с Атанас Чобанов - другото доста известно лице на " Биволъ ", с цел да обясни обстановката. По думите на господин Чобанов, Асен Йорданов в действителност обмисля да емигрира със фамилията си, само че " уеб сайтът (бел. ред. - " Биволъ " ) остава и няма проблем да се издава и от странство ".
Конкретно за инспекциите против Асен Йорданов и брачната половинка му Алберта Алкалай, господин Чобанов посочи, че всичко потегля от материал на в. " Труд ". Става въпрос за " Ефектът на бумеранга застигна уеб страницата " Биволъ ". Атанас Чобанов го дефинира като " поръчкова анонимка ". Още преди два месеца Чобанов разгласява просторно пояснение във Фейсбук като отговор на тезите в публикацията на в. " Труд ", в която се употребяват прилагателни като " задкулисие " и " соросоиди " - избрания, поради които през годините медията на Петьо Блъсков си заслужи прякора " Труп ", употребен изключително постоянно във Фейсбук. Същото определение - " поръчкова анонимка ", господин Чобанов употребява и за различен материал на " Труд " - " Сайтът " Бивол " смуче общини и държавни предприятия ", който съгласно него е употребен от прокуратурата дружно с първата публикация като съображение за инспекции против Асен Йорданов.
" При състояние, че също по анонимка, към този момент имаше проверка на Национална агенция за приходите против " Биволъ " и тя завърши без никакви забележки, новата проверка, два месеца по-късно, е безусловно доказателство за поръчка. Очевидно властта е мобилизирана наложително да бъдат открити нередности и да се даде съображение на прокуратурата за формиране на наказателно произвеждане ", разяснява Атанас Чобанов пред Actualno.com.
Що се отнася до случая с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и издадената европейска заповед за следствие, Атанас Чобанов сподели, че юристите му от време на време ревизират дали в способената прокуратура във Франция е постъпила въпросната заповед, само че досега такава не е заведена. " Няма призовка или други дейности на френската прокуратура. Адвокатите ми са уведомили прокуратурата, че съм разполагаем да бъда разпитан от френски прокурори, само че без да отпущам информация, която може да компрометира тайната на журналистически източници ", добави лицето на " Биволъ ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР