Ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива

...
Ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива
Коментари Харесай

Слънце навсякъде, силен вятър на запад и на север

Ще доминира слънчево време. След обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в западните и северните региони ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 27° и 32°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места със слаби валежи. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 28° и 30°. Температурата на морската вода е от 21 на север от н. Калиакра, до 25-26 в южните региони. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в масивите от Западна и Централна България, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра – към 14°.

От четвъртък до събота ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачват и към и след обяд ще бъде горещо. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове, основно над планинските региони и на изолирани места там, ще превали временен дъжд. В събота вероятността за валежи и в източните региони се повишава; ще има гръмотевична активност, вероятни са по-интензивни превалявания. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 32° и 37°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР